Indien je een echte champignons liefhebber bent, ben je hier aan het goede adres.
Deze romige champignonsoep is niet alleen erg lekker, maar ook nog eens koolhydraatarm.
Ben je benieuwd hoe je dit recept maakt? Lees dan vooral verder.
More...
Veel mensen zullen zich aanvragen waarom je champignonsoep zelf klaarmaakt. Je kunt het immers ook gewoon kant-en-klaar in de supermarkt kopen. Denk aan de AH, Jumbo en de Lidl. Maar daar zijn een aantal simpele redenen voor:
De koolhydraatarme champignonsoep uit dit recept is een vegetarische gebonden soep met room. Ben je veganistisch? Dan kun je de soep maken zonder room of met kokosmelk en gebruik je olijfolie in plaats van roomboter.
Mocht je het juist lekker vinden om spekjes, kip, of andere vleessoorten toe te voegen dan kan dat natuurlijk altijd.
Gebonden champignonsoep
Om de soep te binden wordt er xanthaangom of Johannesbroodpitmeel gebruikt. Beide zijn koolhydraatarme bindmiddelen. Let wel op: gebruik niet te veel anders wordt de soep heel stroperig. Je kunt beter met te weinig beginnen en later iets extra toevoegen. Indien je geen gebonden soep wilt, kun je dit gewoon weglaten.
De foto's en het recept van de koolhydraatarme champignonsoep
Al helemaal zin om deze koolhydraatarme champignonsoep te maken? Ga dan helemaal naar beneden voor het complete recept.
Ben jij een echte liefhebber van gebonden winterse soepen? Dan is deze koolhydraatarme erwtensoep misschien ook iets voor jou.
Zoek je meer koolhydraatarme recepten naast deze koolhydraatarme champignonsoep?
Neem dan een kijkje naar ons koolhydraatarme kookboek en ons Hollands kookboek met tientallen koolhydraatarme Nederlandse gerechten.
Vind je dit recept lekker? Klik op één van de onderstaande knoppen om hem te delen!
- Pinterest41
- Email11
- Facebook Messenger
- 54keer gedeeld
Koolhydraatarme Gebonden Champignonsoep (Gezond Recept)
Ingrediënten:
- 4 eetlepels roomboter - ongezouten
- 750 gram verse kastanje champignons - in plakjes gesneden
- 230 gram verse slagroom of kokosroom
- 1 liter kippenbouillon of groentebouillon
- 1 gele ui - fijngesneden
- 4 teentjes knoflook - fijngehakt
- 0.5 theelepel xanthaangom of johannesbroodpitmeel - optioneel
- 4 theelepels verse tijm - fijngehakt
- 100 ml witte wijn
- 1 theelepel zout
- 0.5 theelepel zwarte peper
- Een snufje paprikapoeder
- verse gehakte peterselie - voor garnering
- verse gehakte tijm - voor garnering
Zo maak je het:
- Verhit in een grote pan de boter op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 tot 3 minuten in de gesmolten boter tot ze zacht zijn. Voeg de knoflook toe en bak circa 1 minuut mee.
- Voeg de champignons, tijm en de wijn toe en laat 5 tot 7 minuten sudderen.
- Bestrooi de champignons met xanthaangom of Johannesbroodpitmeel (om een dikkere soep te krijgen), roer goed door en kook ongeveer 2 minuten. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook.
- Zet het vuur lager, dek af en laat 12 tot 15 minuten sudderen, tot het ingedikt is.
- Haal de soep van het vuur en roer de slagroom erdoor. Pureer de soep met een staafmixer.
- Voeg naar smaak peper, zout en paprikapoeder toe. Voeg tevens de verse peterselie en tijm toe als garnering.
Heerlijke soep Marlies
Bedankt!
De soep gemaakt en deze was heerlijk. Echt een blijver.
Fijn om te horen!