Ga terug
+ servings
Koolhydraatarme Burrito met Courgette
Afdrukken

Gevulde Koolhydraatarme Burrito van Courgette

Zoek je een gezonde koolhydraatarme burrito voor je diner? In dit recept leer je Mexicaans kunt avondeten en het tegelijkertijd koolhydraatarm kunt houden.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Trefwoord Burrito, Koolhydraatarme Burrito, Mexicaans
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 2 personen
calorieën 985kcal
Auteur Marloes Schuurman

Ingrediënten

  • 3 courgette in de lengte gehalveerd

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 0,5 ui
  • 2 knoflookteentjes fijngesneden
  • 500 gram rundergehakt
  • 70 gram zwarte bonen
  • 70 gram tomaten gehakt
  • 70 gram maïskorrels
  • 100 gram geraspte kaas naar keuze
  • 0,5 theelepel chilipoeder
  • 0,5 theelepel komijnpoeder
  • 0,5 theelepel paprikapoeder
  • Peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius (hetelucht). Hol de halve courgettes uit (leg de vulling opzij) en besprenkel met olijfolie, zout en peper. 
  • Bak de courgettes gedurende 10 minuten in de oven.
  • Verhit op middelhoog vuur een pan met olijfolie en bak hierin de uien en courgette-vulling gedurende 5 minuten. Voeg vervolgens de knoflook en het gehakt toe en bak gaar. Giet eventueel overtollig vocht af.
  • Voeg de chilipoeder, komijnpoeder, paprikapoeder, zwarte bonen, tomaten en maïs toe en bak het geheel voor 5 minuten op middelhoog vuur.
  • Vul de uitgeholde courgettes met het gehaktmengsel. Garneer dit met de kaas en bak nogmaals voor 15 minuten in de oven.

Nutrition

Calorieën: 985kcal | Koolhydraten: 28g | Eiwitten: 63g | Vet: 69g | Verzadigd vet: 30g | Cholesterol: 230mg | Zout: 644mg | Kalium: 1799mg | Vezels: 7g | Suiker: 11g | Vitamine A: 1651IU | Vitamine C: 63mg | Calcium: 477mg | Ijzer: 7mg