Ga terug
+ servings
Suikervrije Koekjes Recept Met Amandelmeel & Chocolade
Afdrukken

Suikervrije Koekjes Met Amandelmeel en Chocolade

Wil jij je eigen gezonde suikervrije koekjes bakken? Dan zal dit recept je blij maken. Waarom? Het is gezond en het bevat chocolade! Lekkerder kan niet.
Gang dessert, Tussendoortje
Keuken Amerikaans
Trefwoord Koekjes
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 13 minuten
Totale tijd 18 minuten
Porties 8 koekjes
calorieën 109kcal
Auteur Marloes Schuurman

Ingrediënten

  • 100 gram amandelmeel
  • 1 middelgroot ei
  • 2 eetlepels verse slagroom minimaal 35% vet
  • 30 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 3 eetlepels erythritolpoeder
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 50 gram chocolade (75% cacao) fijngehakt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng alle ingrediënten behalve de chocolade in een kom. Laat het deeg een paar minuten rusten zodat het amandelmeel het vocht kan opnemen.
  • Meng de fijngehakte chocolade door het deeg.
  • Vorm deegballen met je hand of gebruik een lepel en plaats het deeg op de bakplaat. Druk ze vervolgens plat met je hand/lepel tot een dikte van ongeveer 0,5 tot 1 cm.
  • Bak de koekjes ongeveer 13 minuten in de oven of tot de randen mooi bruin zijn. Ze zijn zacht wanneer ze uit de oven komen, maar ze worden steviger als ze afkoelen.

Nutrition

Calorieën: 109kcal | Koolhydraten: 4g | Eiwitten: 3g | Vet: 10g | Verzadigd vet: 3g | Cholesterol: 7mg | Zout: 23mg | Kalium: 36mg | Vezels: 2g | Suiker: 2g | Vitamine A: 75IU | Calcium: 25mg | Ijzer: 1mg