Ga terug
+ servings
Koolhydraatarme Jus Zonder Vlees (Gezond & Lekker Recept)
Afdrukken

Koolhydraatarme Jus Zonder Vlees (Gezond & Lekker Recept)

Jus maken met een pakje of zakje is niet gezond. In dit recept leer je hoe je zelf koolhydraatarme jus maakt op basis van boter en bouillon.
Gang Avondeten, Diner
Keuken Frans
Trefwoord Jus zonder vlees maken, Koolhydraatarme Jus
Voorbereidingstijd 1 minuut
Bereidingstijd 4 minuten
Totale tijd 5 minuten
Porties 3 personen
calorieën 154kcal
Auteur Marloes Schuurman

Ingrediënten

  • 60 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 480 ml bouillon naar keuze (groente, rund of kip)
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel xanthaangom of Johannesbroodpitmeel
  • Peper en zout naar smaak

Instructies

  • Voeg alle ingrediënten toe aan een kleine pan en klop met een garde tot de xanthaangom is opgenomen. Er kunnen nog een paar klontjes aan de bovenkant zitten, maar die zullen oplossen zodra je het mengsel verhit.
  • Zet het fornuis aan op middelhoog vuur. Breng de jus aan de kook en blijf nog een minuut goed roeren. Haal de jus van het fornuis en dien het heet op.

Nutrition

Calorieën: 154kcal | Koolhydraten: 3g | Eiwitten: 1g | Vet: 16g | Verzadigd vet: 10g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 4g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 43mg | Zout: 793mg | Kalium: 10mg | Vezels: 1g | Suiker: 1g | Vitamine A: 841IU | Vitamine C: 1mg | Calcium: 6mg | Ijzer: 1mg