Koolhydraatarme Jus Zonder Vlees (Gezond & Lekker Recept)
Jus maken met een pakje of zakje is niet gezond. In dit recept leer je hoe je zelf koolhydraatarme jus maakt op basis van boter en bouillon.
Gang Avondeten, Diner
Keuken Frans
Trefwoord Jus zonder vlees maken, Koolhydraatarme Jus
Voorbereidingstijd 1 minuutminuut
Bereidingstijd 4 minutenminuten
Totale tijd 5 minutenminuten
Porties 3personen
calorieën 154kcal
Auteur Marloes Schuurman
Ingrediënten
60gramroomboterop kamertemperatuur
480mlbouillon naar keuze(groente, rund of kip)
1/2theelepeluienpoeder
1/2 theelepelknoflookpoeder
1theelepelxanthaangom of Johannesbroodpitmeel
Peper en zout naar smaak
Instructies
Voeg alle ingrediënten toe aan een kleine pan en klop met een garde tot de xanthaangom is opgenomen. Er kunnen nog een paar klontjes aan de bovenkant zitten, maar die zullen oplossen zodra je het mengsel verhit.
Zet het fornuis aan op middelhoog vuur. Breng de jus aan de kook en blijf nog een minuut goed roeren. Haal de jus van het fornuis en dien het heet op.