Ga terug
+ servings
Koolhydraatarme muffin van amandelmeel
Afdrukken

Koolhydraatarme Muffins van Amandelmeel & Chocolade

Gezonde recepten voor muffins vinden is erg lastig. Gelukkig hebben wij een koolhydraatarm recept voor een muffin van amandelmeel die lekker en gezond is.
Gang Nagerecht, Tussendoortje
Keuken Amerikaans
Trefwoord Muffins
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 8 muffins
calorieën 280kcal
Auteur Marloes Schuurman

Ingrediënten

  • 200 gram amandelmeel
  • 3 grote eieren of 4 medium eieren
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 60 gram erythritol poeder
  • 120 gram volle yoghurt naturel
  • 80 gram ongezouten roomboter gesmolten
  • 3 eetlepels ongezoete amandelmelk
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 50 gram suikervrije chocolade of >85% puur chocolade in stukjes gehakt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C (hetelucht).
  • Klop de eieren in een kom tot een luchtig geheel. Voeg dan de yoghurt, gesmolten roomboter, amandelmelk en het vanille-extract toe en meng goed door elkaar.
  • Voeg de droge ingrediënten:  het amandelmeel, bakpoeder en de zoetstof toe en meng tot een glad beslag.
  • Roer als laatst een groot deel (75%) van de chocoladestukjes door het beslag en hou de overgebleven stukjes chocolade apart.
  • Vet een muffinbakvorm in en voeg 2 volle eetlepels van het beslag toe aan elke muffinvorm. Je kunt ook papieren cups gebruiken. Versier de bovenkant van de muffins met de overgebleven chocolade.
  • Bak de muffins gedurende 20 tot 25 minuten in de oven (tot de muffins goudbruin zijn).

Nutrition

Calorieën: 280kcal | Koolhydraten: 10g | Eiwitten: 8g | Vet: 25g | Verzadigd vet: 9g | Cholesterol: 85mg | Zout: 129mg | Kalium: 86mg | Vezels: 3g | Suiker: 4g | Vitamine A: 354IU | Calcium: 112mg | Ijzer: 1mg