Mis jij je vertrouwde boterham bij je ontbijt of lunch? Met dit koolhydraatarme brood recept heb je de perfecte oplossing voor dit probleem! Daarnaast kun je het makkelijk en snel zelf maken.
Gang Bijgerecht, lunch, Ontbijt
Keuken duits, Hollands
Trefwoord Brood
Voorbereidingstijd 20minuten
Bereidingstijd 45minuten
Totale tijd 1uur5minuten
Porties 12sneetjes
calorieën 109kcal
Auteur Marloes Schuurman
Ingrediënten
250gramkwark
3eieren
100gram amandelmeel
15 gramkokosmeel
20grampsyllium vezels
30gram chiazaad
6gram bakpoeder
0,5theelepelzout
15gramzonnebloemzaad / sesamzaad of pompoenzaadoptioneel
Instructies
Bekleed een klein broodblik (8x19 cm) met bakpapier.
Doe de eieren en kwark in een kom en meng met de garde.
Voeg het amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder en het zout toe. Meng tot een glad beslag.
Voeg als laatst het chiazaad en de psylliumvezels toe. Voeg eventueel een gedeelte van de zaden toe (laat wat over voor op de bovenkant).
Doe het beslag in het broodblik en laat het 15 minuten rusten zodat de psylliumvezels en het chiazaad het beslag kunnen verstevigen. Strooi de overige zaden bovenop het beslag.
Verwarm in de tussentijd de oven voor op 170 °C.
Bak het brood gedurende ongeveer 45 minuten in de oven (tot de bovenkant lichtbruin is). Aan het eind van de baktijd steek je een satéprikker in het midden van het brood. Komt de prikker er schoon uit, dan is het brood gaar.