Koolhydraatarme Bolletjes Recept (Ook Ideaal Als Hamburgerbroodje)
Wil je koolhydraatarme bolletjes eten? Ontdek hier mijn lekker recept voor gezonde bolletjes. Ook ideaal om te gebruiken als hamburgerbroodjes.
Gang lunch, Ontbijt
Keuken Amerikaans, Hollands
Trefwoord Bolletjes, Brood
Voorbereidingstijd 10 minutenminuten
Bereidingstijd 12 minutenminuten
Totale tijd 22 minutenminuten
Porties 5Bolletjes
calorieën 274kcal
Auteur Marloes Schuurman
Equipment
Keukenmachine
Ingrediënten
200grammozzarellageraspt
60 gramroomkaas
1grootei
150gram amandelmeel
2eetlepelspsylliumvezels
1eetlepelbakpoeder
6ijsblokjes
klein ovenschaaltje/pannetje
scheut olijfolie/koolzaadolie
Instructies
Doe mozzarella en roomkaas in een kom en verwarm in de magnetron gedurende 1 minuut. Roer het om en verwarm nogmaals 30 seconden tot 1 minuut.
Doe de kaas in een keukenmachine samen met het ei en meng tot een gladde massa. Voeg daarna de droge ingrediënten toe en meng tot een plakkerig deeg ontstaat.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Plaats een kleine ovenschaal op de bodem van de oven. Hierboven komt later de bakplaat.
Plaats op de bakplaat een stuk bakpapier en verdeel het deeg in 5 gelijke bollen (10 cm in diameter) op de bakplaat. Smeer je handen licht in met wat olie en druk de bollen aan zodat ze wat platter worden.
Doe de ijsblokjes in de ovenschaal die in de oven staat (helpt bij het rijzingsproces). Plaats de bakplaat met de deegbollen hier vervolgens boven.
Bak de broodjes gedurende 12 minuten in de oven of tot de buitenkant goudbruin is.
Notities
Als het deeg van de broodjes te plat is geworden, voeg dan een beetje meer amandelmeel toe (ongeveer 2 eetlepels).
Als je deeg te hard (koud) of te droog is, zullen de broodjes niet goed rijzen. Plaats het deeg gedurende 15-20 seconden in de magnetron - tot het warm en vorm dan de bolletjes.