Suikervrij Vanille Ijs - Ideaal Bij Een Koolhydraatarm Dieet
Wil je zelf gezond suikervrij vanille ijs maken en heb je een ijsmachine thuis? Zoek niet verder, want veel lekkerder en gezonder dan dit recept gaat het niet worden.
Gang Nagerecht
Keuken Amerikaans, Italiaans
Trefwoord Ijs, Koolhydraatarm ijs, Suikervrij ijs
Bereidingstijd 45 minutenminuten
Rusttijd 5 uuruur
Totale tijd 5 uuruur45 minutenminuten
Porties 8porties
calorieën 222kcal
Auteur Marloes Schuurman
Equipment
Ijsmaker
Ingrediënten
2 vanillestokjes
500 mlverse slagroomminimaal 35% vet
250mlamandelmelkongezoet
6groteeidooiersop kamertemperatuur
100 gramerythritol poedersuiker
Kleinsnufjezout
Instructies
Vries het koelbakje van de ijsmaker minstens 2 uur of een nacht van tevoren in.
Snijd de vanillestokjes in de lengte door met een scherp mes. Schraap de zaadjes eruit.
Giet de slagroom en amandelmelk in een pan. Voeg de vanille-zaden toe en breng aan de kook op laag vuur. Wanneer de randen begint te borrelen, haal je de pan van het vuur en laat je het ongeveer 30 minuten afkoelen. Roer regelmatig zodat er geen laagje op ontstaat.
Doe ondertussen de eidooiers in een mengkom. Voeg de erythritol en een klein snufje zout toe. Klop met een elektrische garde tot het licht van kleur wordt. Dit duurt ongeveer 2 minuten.
Klop langzaam met een ballongarde het gekoelde roommengsel bij de losgeklopte eieren. Giet het vervolgens terug in de pan. Verhit op laag vuur en roer regelmatig gedurende ongeveer 8 tot 10 minuten totdat het mengsel dikker wordt. Het mag niet koken.
Giet het mengsel in een kom, dek af met huishoudfolie en laat ongeveer een uur afkoelen bij kamertemperatuur.
Zet in de koelkast en laat minstens 2 uur (of 's nachts) afkoelen. Maak het ijs volgens de instructies van je ijsmachine.
Plaats het ijsmengsel in een bakblik en dek af met huishoudfolie en vries 1 tot 2 uur in.
Notities
Tip: Indien je van zacht (semifreddo) ijs houdt, kun je stap 8 overslaan.