Ga terug
+ servings
Suikervrije Kwarktaart Recept met Citroen & Frambozen
Afdrukken

Suikervrije Kwarktaart met Citroen & Frambozen

Zoek je een heerlijke suikervrije kwarktaart? In dit recept leer je hoe je een koolhydraatarme kwarktaart kunt maken met citroen & frambozen (of aardbeien).
Gang dessert, Nagerecht
Keuken Amerikaans, Hollands
Trefwoord koolhydraatarme kwarktaart, Kwarktaart, suikervrije kwarktaart
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Rusttijd 2 uur
Totale tijd 3 uur 15 minuten
Porties 8 personen
calorieën 429kcal
Auteur Marloes Schuurman

Ingrediënten

Ingrediënten bodem

  • 200 gram amandelmeel
  • 3 eetlepels erythritol poedersuiker
  • 1 theelepel kaneel afgestreken
  • 100 gram roomboter gesmolten

Ingrediënten vulling

  • 12 gram gelatine
  • 100 gram erythritol poedersuiker
  • 240 ml kokend water
  • 450 gram roomkaas
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 0,5 theelepel citroen-extract
  • 100 - 150 gram frambozen optioneel

Instructies

Zo maak je de bodem

  • Meng het amandelmeel, kaneel en de zoetstof in een kom. Roer de gesmolten boter er vervolgens doorheen.
  • Doe het mengsel in een taartvorm met een diameter van 24 cm en druk het gelijkmatig over de bodem. Laat hem minstens een uur in de koelkast rusten voordat je de vulling erbovenop doet.

Zo maak je de vulling

  • Plaats de gelatine en zoetstof in een kom en meng goed. Voeg kokend water toe en roer tot de poeders volledig zijn opgelost.
  • Klop de roomkaas samen met het vanille-extract en het citroen-extract in een grote kom tot alles goed gecombineerd is.
  • Giet langzaam het gelatine-mengsel bij het roomkaas-mengsel en meng met een handmixer tot een glad en dik mengsel.
  • Plaats de vulling in de koelkast om te verdikken en roer om de 10 tot 15 minuten tot het mengel smeerbaar is. (Dit duurt ongeveer 30 tot 45 minuten).
  • Doe de vulling in de taartvorm en bedek eventueel met verse frambozen. Bewaren de taart in de koelkast en gekoeld serveren.

Nutrition

Calorieën: 429kcal | Koolhydraten: 8g | Eiwitten: 10g | Vet: 42g | Verzadigd vet: 18g | Cholesterol: 89mg | Zout: 274mg | Kalium: 78mg | Vezels: 3g | Suiker: 3g | Vitamine A: 1068IU | Calcium: 111mg | Ijzer: 1mg