Ga terug
+ servings
Gezonde Koolhydraatarme Lasagne Recept van Aubergine
Afdrukken

Koolhydraatarme Lasagne van Aubergine (Lekkerder dan Courgette)

Genieten van een gezonde lasagne? Met deze koolhydraatarme lasagne zit je goed! Door de aubergine lasagnebladen is hij lekkerder dan met courgette.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord Koolhydraatarme Lasagne, Lasagne
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 1 uur
Porties 8
calorieën 433kcal
Auteur Marloes Schuurman

Ingrediënten

Ingrediënten saus

  • 1 theelepel olijfolie
  • 2 knoflookteentjes fijngehakt
  • 700 gram rundergehakt
  • 400 gram tomatenblokjes uit blik
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1 theelepel zout
  • 0.5 theelepel peper

Ingrediënten koolhydraatarme lasagnebladen

  • 1 grote aubergine in 8 plakjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout

Ingrediënten kaasvulling

  • 250 gram ricotta kaas
  • 50 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • 1 groot ei

Ingrediënten kaastopping

  • 250 gram mozzarella of gewone kaas geraspt

Instructies

Zo maak je de saus:

  • Verwarm de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de knoflook in 30 seconden lichtbruin.
  • Zet het vuur hoog en voeg het gehakt toe. Breng het op smaak met peper en zout. Wanneer het gehakt bruin is voeg je de tomatenblokjes en Italiaanse kruiden toe en zet je het vuur laag. 
  • Laat de saus gedurende 10 minuten sudderen.

Zo maak je de koolhydraatarme lasagnebladen:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. 
  • Leg bakpapier op een bakplaat en leg de aubergine plakken naast elkaar. Smeer beide kanten in met olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  • Bak ze voor ongeveer 15 minuten in de oven. Laat de oven aanstaan als je ze eruit haalt.

Zo maak je de kaasvulling:

  • Meng alle ingrediënten voor de kaasvulling samen in een kom.

Zo voeg je alles samen:

  • Doe in een ovenschaal (23x33cm) eerst een laag aubergine plakken zodat het de bodem bedekt. 
  • Doe op elke schijf wat van de saus en daarna de kaasvulling. Gebruik eventueel een klein beetje van de mozzarella/kaas bovenop de kaasvulling.
  • Herhaal stap 2 en voeg de overige mozzarella/kaas bovenop de lasagne.
  • Bak de lasagne voor ongeveer 15 minuten in de oven.

Nutrition

Calorieën: 433kcal | Koolhydraten: 8g | Eiwitten: 30g | Vet: 31g | Verzadigd vet: 15g | Cholesterol: 129mg | Zout: 505mg | Kalium: 533mg | Vezels: 2g | Suiker: 4g | Vitamine A: 506IU | Vitamine C: 6mg | Calcium: 335mg | Ijzer: 3mg