Koolhydraatarme Lasagne van Aubergine (Lekkerder dan Courgette)
Genieten van een gezonde lasagne? Met deze koolhydraatarme lasagne zit je goed! Door de aubergine lasagnebladen is hij lekkerder dan met courgette.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord Koolhydraatarme Lasagne, Lasagne
Voorbereidingstijd 20minuten
Bereidingstijd 40minuten
Totale tijd 1uur
Porties 8
calorieën 433kcal
Auteur Marloes Schuurman
Ingrediënten
Ingrediënten saus
1theelepelolijfolie
2knoflookteentjesfijngehakt
700gramrundergehakt
400gramtomatenblokjesuit blik
1eetlepelItaliaanse kruiden
1theelepelzout
0.5theelepelpeper
Ingrediënten koolhydraatarme lasagnebladen
1grote auberginein 8 plakjes gesneden
2eetlepelsolijfolie
Peper en zout
Ingrediënten kaasvulling
250gramricotta kaas
50gramParmezaanse kaasgeraspt
1groot ei
Ingrediënten kaastopping
250grammozzarella of gewone kaasgeraspt
Instructies
Zo maak je de saus:
Verwarm de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de knoflook in 30 seconden lichtbruin.
Zet het vuur hoog en voeg het gehakt toe. Breng het op smaak met peper en zout. Wanneer het gehakt bruin is voeg je de tomatenblokjes en Italiaanse kruiden toe en zet je het vuur laag.
Laat de saus gedurende 10 minuten sudderen.
Zo maak je de koolhydraatarme lasagnebladen:
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Leg bakpapier op een bakplaat en leg de aubergine plakken naast elkaar. Smeer beide kanten in met olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
Bak ze voor ongeveer 15 minuten in de oven. Laat de oven aanstaan als je ze eruit haalt.
Zo maak je de kaasvulling:
Meng alle ingrediënten voor de kaasvulling samen in een kom.
Zo voeg je alles samen:
Doe in een ovenschaal (23x33cm) eerst een laag aubergine plakken zodat het de bodem bedekt.
Doe op elke schijf wat van de saus en daarna de kaasvulling. Gebruik eventueel een klein beetje van de mozzarella/kaas bovenop de kaasvulling.
Herhaal stap 2 en voeg de overige mozzarella/kaas bovenop de lasagne.
Bak de lasagne voor ongeveer 15 minuten in de oven.