Afdrukken
Koolhydraatarme Maaltijdsalade met Kip & Broccoli
Zoek je een gezond recept voor een maaltijdsalade? Dan is dit recept voor jou! In dit recept krijg je mijn koolhydraatarme maaltijdsalade met kip & broccoli (en een heerlijke saus).
Gang Hoofdgerecht, lunch, Salade
Keuken Hollands
Trefwoord koolhydraatarme maaltijdsalade, maaltijdsalade
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 50 minuten
Porties 4 porties
calorieën 535 kcal
Auteur Marloes Schuurman
Ingrediënten salade 3 hele broccoli's in kleine roosjes gesneden 115 gram geraspte kaas naar keuze 0.5 rode ui in dunne ringen gesneden 20 gram amandelen in de lengte gehalveerd 200 gram kipfiletblokjes voor de vegetarische variant: 1 kleine avocado - in blokjes gesneden 10 gram verse bieslook fijngehakt 1 theelepel olijfolie Peper en zout Kom met ijsblokjes Ingrediënten dressing 150 gram mayonaise Zaanse Hoeve 3 eetlepels appel azijn 1 eetlepel dijon mosterd Peper en zout
Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur. Voeg de kipfiletblokjes toe en breng op smaak met peper en zout. Bak in 5 minuten goudbruin.
Breng een pan met water aan de kook en voeg wat zout toe. Doe de broccoli roosjes in het water en kook beetgaar in 3 minuten.
Haal de broccoli uit de pan en laat ze afkoelen in de kom met ijsblokjes. Leg de broccoliroosjes vervolgens apart.
Maak in de tussentijd de dressing door alle ingrediënten samen te voegen en te mengen. Breng op smaak met peper en zout.
Meng in een grote kom de broccoli en de overige ingrediënten samen. Giet daarna de dressing eroverheen en meng de salade nog eens goed door elkaar.
Je kan de salade direct opeten of een uurtje afgedekt in de koelkast laten staan voor een koude salade.
Calorieën: 535 kcal | Koolhydraten: 34 g | Eiwitten: 21 g | Vet: 39 g | Verzadigd vet: 9 g | Cholesterol: 39 mg | Zout: 577 mg | Kalium: 1518 mg | Vezels: 13 g | Suiker: 10 g | Vitamine A: 3168 IU | Vitamine C: 409 mg | Calcium: 379 mg | Ijzer: 4 mg