Ga terug
+ servings
Koolhydraatarme Pizza met Amandelmeel bodem (Recept)
Afdrukken

Koolhydraatarme Pizza met Amandelmeel Bodem

Heb je zin in een koolhydraatarme pizza met een gezonde bodem? In dit recept leer je hoe je onze koolhydraatarme pizza maakt met een bodem van amandelmeel.
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Italiaans
Trefwoord pizza
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 8 porties
calorieën 199kcal
Auteur Marloes Schuurman

Ingrediënten

Ingrediënten pizzabodem

  • 225 gram amandelmeel
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 2 grote eieren
  • 0.5 theelepel zout

Ingrediënten toppings

  • 3 eetlepels passata (saus voor bodem)
  • Toppings naar keuze (gesneden) vleeswaren, champignons, paprika, uien, olijven, courgette, spinazie etc.
  • 100 gram geraspte kaas naar keuze

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden celcius (hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng alle ingrediënten voor de pizzabodem samen tot een deegbal. Rol de deegbal vervolgens uit tussen twee stukken bakpapier tot een dikte van ongeveer 0,5 cm.
  • Leg de pizzabodem op de bakplaat en prik een aantal gaatjes in het deeg met een vork om bubbels te voorkomen.
  • Bak de pizzabodem gedurende 15 tot 20 minuten in de oven.
  • Laat de pizza 5 minuten afkoelen en garneer de pizza met 3 eetlepels passata en de gesneden groente naar keuze. Strooi als laatst de kaas naar keuze bovenop de pizza.
  • Bak de pizza nogmaals gedurende 10 tot 15 minuten in de oven.

Nutrition

Calorieën: 199kcal | Koolhydraten: 6g | Eiwitten: 9g | Vet: 17g | Verzadigd vet: 3g | Cholesterol: 11mg | Zout: 106mg | Kalium: 10mg | Vezels: 3g | Suiker: 1g | Vitamine A: 85IU | Calcium: 122mg | Ijzer: 1mg