Ga terug
+ servings
Koolhydraatarme Zalm in Knoflookboter met Asperges (recept)
Afdrukken

Koolhydraatarme Zalm In Knoflookboter Met Asperges

Heb je zin in een koolhydraatarm zalm recept als diner? Dan is dit recept voor jou. Lees hier hoe je hem maakt.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Frans, Mediterraan
Trefwoord Diner
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Totale tijd 17 minuten
Porties 4 porties
calorieën 281kcal
Auteur Marloes Schuurman

Ingrediënten

  • 700-800 gram zalm gesneden in 4 filets
  • 450 gram asperges schoongemaakt
  • 3 knoflokteentjes fijngehakt
  • 100 gram roomboter gesmolten
  • 1 eetlepel verse peterselie fijngehakt
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 0,5 theelepel peper
  • 4 citroenschijfjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Vet een bakplaat in of gebruik bakpapier.
  • Leg de zalmfilets in het midden van de bakplaat en laat wat ruimte tussen elke filet.
  • Leg de asperges rondom de zalm op de bakplaat.
  • Meng de gesmolten boter, knoflook, peterselie en uienpoeder. Besprenkel de zalm en asperges met het botermengsel.
  • Bestrooi de zalm en de asperges met peper en zout en leg 1 citroenschijfje over elke zalmfilet.
  • Bak gedurende voor 12 tot 15 minuten in de oven en serveer onmiddellijk.

Nutrition

Calorieën: 281kcal | Koolhydraten: 7g | Eiwitten: 38g | Vet: 11g | Verzadigd vet: 2g | Cholesterol: 96mg | Zout: 177mg | Kalium: 1119mg | Vezels: 3g | Suiker: 3g | Vitamine A: 942IU | Vitamine C: 17mg | Calcium: 57mg | Ijzer: 4mg