Ga terug
+ servings
Koolhydraatarme Gevulde Paprika met Mediterraanse Vulling
Afdrukken

Koolhydraatarme Gevulde Paprika met Italiaanse Vulling

Zin in een heerlijke koolhydraatarme gevulde paprika? In dit recept leer jij mijn geheim om een heerlijk gevulde paprika te maken met Italiaanse vulling.
Gang Borrelhapje, Hoofdgerecht, lunch
Keuken Mediterraan
Trefwoord Borrelhapje, Gevulde paprika, Hapjes
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 4
calorieën 265kcal
Auteur Marloes Schuurman

Ingrediënten

  • 4 groene paprika's schoongemaakt; zaden en toppen verwijderen (de toppen bewaren en fijnsnijden)
  • 50 gram uien fijngesneden
  • 30 gram lente-ui fijngesneden
  • 3 knoflookteentjes fijngehakt
  • 450 gram kalkoengehakt of gehakt naar keuze
  • 200 gram tomaten in kleine blokjes gesneden
  • 15 gram verse peterselie fijngehakt
  • 1.5 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 55 gram gezeefde tomaten passata
  • 60 gram geraspte kaas naar keuze
  • 1 theelepel zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
  • Bak de lente ui en de gesneden toppen van de paprika gedurende vijf minuten in een pan en voeg vervolgens het gehakt toe en rul deze bruin.
  • Voeg de ui, knoflook, tomaten, peterselie, Italiaanse kruiden en zout toe en bak gedurende 5 minuten.
  • Laat het geheel 5 minuten afkoelen en vul de holle paprika’s met het mengsel.
  • Smeer bovenop de gevulde paprika een eetlepel passata en garneer met geraspte kaas. Herhaal dit voor elke paprika.
  • Doe de gevulde paprika’s in de oven gedurende ongeveer 20 minuten totdat de kaas een goudbruine kleur heeft.

Nutrition

Calorieën: 265kcal | Koolhydraten: 12g | Eiwitten: 27g | Vet: 13g | Verzadigd vet: 5g | Cholesterol: 95mg | Zout: 283mg | Kalium: 707mg | Vezels: 4g | Suiker: 6g | Vitamine A: 1501IU | Vitamine C: 112mg | Calcium: 140mg | Ijzer: 3mg