Koolhydraatarme Gevulde Paprika met Italiaanse Vulling
Zin in een heerlijke koolhydraatarme gevulde paprika? In dit recept leer jij mijn geheim om een heerlijk gevulde paprika te maken met Italiaanse vulling.
Gang Borrelhapje, Hoofdgerecht, lunch
Keuken Mediterraan
Trefwoord Borrelhapje, Gevulde paprika, Hapjes
Voorbereidingstijd 15minuten
Bereidingstijd 20minuten
Totale tijd 35minuten
Porties 4
calorieën 265kcal
Auteur Marloes Schuurman
Ingrediënten
4groene paprika'sschoongemaakt; zaden en toppen verwijderen (de toppen bewaren en fijnsnijden)
50gramuienfijngesneden
30gramlente-uifijngesneden
3knoflookteentjesfijngehakt
450gramkalkoengehaktof gehakt naar keuze
200gramtomatenin kleine blokjes gesneden
15gramverse peterseliefijngehakt
1.5eetlepelItaliaanse kruiden
55gramgezeefde tomaten passata
60gramgeraspte kaasnaar keuze
1theelepelzout
Instructies
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
Bak de lente ui en de gesneden toppen van de paprika gedurende vijf minuten in een pan en voeg vervolgens het gehakt toe en rul deze bruin.
Voeg de ui, knoflook, tomaten, peterselie, Italiaanse kruiden en zout toe en bak gedurende 5 minuten.
Laat het geheel 5 minuten afkoelen en vul de holle paprika’s met het mengsel.
Smeer bovenop de gevulde paprika een eetlepel passata en garneer met geraspte kaas. Herhaal dit voor elke paprika.
Doe de gevulde paprika’s in de oven gedurende ongeveer 20 minuten totdat de kaas een goudbruine kleur heeft.