Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Bekleed een ovenschaal van 23x23 cm met bakpapier.
Meng eerst alle droge ingrediënten kort met elkaar. Voeg daarna de boter toe en blijf mengen tot er een kruimelig deeg ontstaat. Druk dit vervolgens tegen de bodem van een ovenschaal.
Bak de taartbodem gedurende 12 tot 15 minuten in de oven tot deze goudbruin en stevig is. Zet opzij om af te koelen.
Zo maak je de roomkaas laag:
Maak het roomkaas-mengsel terwijl de korst in de oven aan het bakken is. Gebruik een handmixer en klop de slagroom samen met het erythritol poeder stijf. Klop beetje bij beetje de zachte roomkaas erdoor tot alles goed gemengd is.
Verdeel het roomkaas mengsel gelijkmatig over de bodem zodra deze is afgekoeld.
Zo maak je de chocolade laag:
Maak de chocoladelaag terwijl de korst aan het afkoelen is. Klop de slagroom samen met de erythritol poeder stijf en klop geleidelijk de cacaopoeder erdoor.
Verdeel de chocolade laag over de roomkaas laag.
Zo maak je de slagroom laag:
Gebruik een handmixer en klop de slagroom samen met de erythritol poeder stijf.
Verdeel de slagroom over de chocoladelaag. Strooi de pure chocoladeschaafsel eroverheen.