Ga terug
+ servings
Gezonde Suikervrije Jam met Aardbeien (Makkelijk Recept)
Afdrukken

Gezonde Suikervrije Jam met Aardbeien (Makkelijk Recept)

Wil je zelf gezonde suikervrije jam maken (met aardbeien)? Dan is dit recept ideaal voor jou! Zowel makkelijk als gezond en vooral erg lekker.
Gang dessert, lunch, Ontbijt
Keuken Amerikaans, Frans, Hollands
Trefwoord koolhydraatarme jam, Suikervrije Jam
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 16
calorieën 5kcal
Auteur Marloes Schuurman

Ingrediënten

  • 225 gram aardbeien in stukjes gesneden
  • 50 gram erythritol poeder(suiker)
  • 60 ml water
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel gelatine poeder

Instructies

  • Meng de gelatine poeder met het citroensap en laat dit even staan zodat het kan geabsorbeerd kan worden.
  • Meng in een kleine steelpan de aardbeien, het erythritol poeder en het water. Breng dit vervolgens op middelhoog vuur aan de kook. Verlaag het vuur wanneer het kookt en laat het 20 minuten sudderen.
  • Snij de gelatine in kleine stukjes en roer dit door het aardbeienmengsel. Doe het vuur uit en laat het geheel afkoelen.
  • Schep de aardbeienjam in een schone pot, dek het af en zet het in de koelkast. De jam is 2 tot 3 weken houdbaar. Het kan eventueel ook ingevroren worden.

Nutrition

Calorieën: 5kcal | Koolhydraten: 1g | Eiwitten: 1g | Vet: 1g | Verzadigd vet: 1g | Zout: 1mg | Kalium: 22mg | Vezels: 1g | Suiker: 1g | Vitamine C: 8mg | Calcium: 2mg | Ijzer: 1mg