Wil jij je eigen koolhydraatarme granola maken? In dit recept lees je precies wat je moet gebruiken om een gezond koolhydraatarm granola-ontbijt te maken.
Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius en bedek een bakplaat met bakpapier.
Doe de amandelen en hazelnoten in de keukenmachine en hak ze kort (de noten moeten een kwart van hun originele formaat zijn).
Voeg dan de pecannoten toe en hak nogmaals gedurende 3 tot 5 seconden (let op dat het niet te fijn gemalen wordt!)
Voeg de pompoenzaden, zonnebloemzaden, erythritol en lijnzaadmeel toe en meng alles tot een groffe structuur.
Voeg de boter, het eiwit en vanille extract toe en meng het geheel samen met de noten en zaden. Schep tussendoor zelf met een spatel het mengsel tot een geheel.
Doe het granola-mengsel op de bakplaat en spreid het uit tot een dikte van 0,5 tot 1 cm dikte. Bak de granola in 15 tot 18 minuten goudbruin.
Laat de granola goed afkoelen voordat je het in stukjes breekt (de granola is nog zacht als je het uit de oven haalt maar wordt krokant zodra het afkoelt).