Ga terug
+ servings
Koolhydraatarme mueslireep
Afdrukken

Koolhydraatarme Mueslirepen van Noten & Zaden (Suikervrij Recept)

Heb je zin om zelf een mueslireep te maken? In dit recept leer je hoe je een gezonde koolhydraatarme mueslireep op basis van noten en zaden maakt.
Gang Tussendoortje
Keuken Amerikaans, Hollands
Trefwoord Koolhydraatarme Granola, Koolhydraatarme Granola Bars, Koolhydraatarme Granola Repen, Koolhydraatarme muesli repen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 12
calorieën 220kcal
Auteur Marloes Schuurman

Ingrediënten

  • 285 gram amandelen
  • 30 gram pompoenzaden
  • 30 gram geraspte kokos
  • 30 gram hennepzaden
  • 50 ml Sukrin Gold syrup (suikervrije stroop)
  • 60 gram roomboter
  • 50 gram erythritol poeder
  • 10 ml vanille-extract
  • 0.5 theelepel zout

Instructies

  • Leg een (oven)schaal van ongeveer 20 x 20 cm klaar en bedek deze met bakpapier.
  • Meng in een kom de amandelen, pompoenzaden, geraspte kokos en hennepzaden.
  • Verwarm in een steelpan de siroop, boter, erythritol poeder en het zout gedurende een paar minuten tot een glad mengsel. Haal het van het vuur en meng kort het vanille extract erdoorheen.
  • Meng in een kom het siroop-mengsel met het notenmengsel en doe het mengsel daarna in de ovenschaal. Druk alles goed aan tot een stevig geheel met een lepel (vergeet niet de randen!).
  • Laat het volledig afkoelen tot kamertemperatuur en til het met bakpapier op uit de ovenschaal. Snij het voorzichtig in repen.

Nutrition

Calorieën: 220kcal | Koolhydraten: 6g | Eiwitten: 7g | Vet: 20g | Verzadigd vet: 5g | Cholesterol: 11mg | Zout: 53mg | Kalium: 201mg | Vezels: 4g | Suiker: 1g | Vitamine A: 138IU | Calcium: 69mg | Ijzer: 2mg