Ga terug
+ servings
Gezonde Koolhydraatarme Chocolade Brownie (Suikervrij Recept)
Afdrukken

Gezonde Koolhydraatarme Chocolade Brownie (Suikervrij Recept)

Wil je een brownie maken zonder reguliere meel (bloem)? Dan is dit recept van een koolhydraatarme brownie op basis van amandelmeel voor jou.
Gang dessert, Nagerecht, Tussendoortje
Keuken Amerikaans
Trefwoord Koolhydraatarme Brownie, Suikervrije Brownie
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 16
calorieën 102kcal
Auteur Marloes Schuurman

Ingrediënten

  • 130 gram roomboter
  • 140-200 gram erythritol poeder
  • 80 gram cacaopoeder
  • 0.5 theelepel zout
  • 2 eieren op kamertemperatuur
  • 70 gram amandelmeel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Plaats de bakplaat iets onder het midden. Leg bakpapier in een ovenschaal van ongeveer 20 x 20 cm.
  • Doe de boter, cacao poeder, het erythritol poeder en zout in een hittebestendige kom. Laat het geheel smelten op een lage stand in de magnetron of au bain-marie en roer daarna goed door.
  • Voeg 1 voor 1 een ei toe aan het brownie-mengsel en roer het beslag goed door. Roer niet te lang na toevoeging van de eieren anders krijgen de brownies meer een cake structuur.
  • Voeg al roerend het amandelmeel beetje bij beetje toe.
  • Bak de brownie 15 tot 25 minuten in de oven. Controleer na 15 minuten de gaarheid. Prik met een satéprikker in het midden van de brownie. Wanneer deze er schoon uit komt is hij klaar.
  • Laat de brownie afkoelen en snij daarna in 16 stukken.

Nutrition

Calorieën: 102kcal | Koolhydraten: 4g | Eiwitten: 3g | Vet: 10g | Verzadigd vet: 5g | Cholesterol: 38mg | Zout: 79mg | Kalium: 84mg | Vezels: 2g | Suiker: 1g | Vitamine A: 233IU | Calcium: 21mg | Ijzer: 1mg