Koolhydraatarme Stamppot Hutspot (Recept met Bloemkool)
Heb je zin in een Hollandse hutspot, maar eet je koolhydraatarm? Dan is dit gezonde recept zonder aardappelen iets voor jou.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Trefwoord Hutspot, Koolhydraatarme Hutspot
Voorbereidingstijd 10 minutenminuten
Bereidingstijd 15 minutenminuten
Totale tijd 25 minutenminuten
Porties 4porties
calorieën 189kcal
Auteur Marloes Schuurman
Ingrediënten
300gramwortelsin klein blokjes gesneden
200gramuiengrof gesneden
600grambloemkoolroosjes
1groente bouillonblokje
75mlverse room
2klontenroomboter
1rookworstnaar keuze
Peper en zout
Instructies
Verhit twee pannen met water op middelhoog vuur. Breek het bouillonblokje door de helft en doe in elke pan een deel. Kook in 1 pan de bloemkoolroosjes en in de andere pan de wortels in 10 tot 15 minuten beetgaar.
Verhit ondertussen een klont roomboter (van ongeveer 15 gram) in een koekenpan. Voeg de uien toe zodra de roomboter lichtbruin van kleur is. Bak de de uien in 10 minuten goudbruin op laag vuur.
Giet het water van beide pannen af. Laat de groente gedurende 3 minuten uitdampen in de pan. Zo voorkom je dat de stappot zompig wordt.
Verwarm ondertussen een kleine steelpan op laag vuur met de overige roomboter en de verse room. Het is niet de bedoeling dat het kookt.
Stamp de bloemkool en wortels samen met het roommengsel en breng op smaak met peper en zout. Voeg de uien toe en roer het tot een grof mengsel. Verwarm ondertussen de rookworst volgens de instructies.