Ga terug
+ servings
Koolhydraatarme appeltaart van amandelmeel (suikervrij recept)
Afdrukken

Koolhydraatarme Appeltaart van Amandelmeel (Suikervrij Recept)

Wil je graag een appeltaart bakken, maar eet je koolhydraatarm? In dit recept leer je precies hoe je een suikervrije appeltaart maakt.
Gang dessert, Nagerecht
Keuken Amerikaans, Hollands
Trefwoord Koolhydraatarme Appeltaart, Suikervrije Appeltaart
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 55 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Porties 8
calorieën 290kcal
Auteur Marloes Schuurman

Ingrediënten

Voor de bodem/korst:

  • 90 gram roomboter gesmolten
  • 200 gram amandelmeel
  • 30 gram erythritol poeder
  • 1 theelepel kaneelpoeder

Voor de vulling:

  • 350 gram Granny smith appels in dunne plakjes gesneden (met schil)
  • 0,5 theelepel citroensap
  • 50 gram roomboter ongezouten
  • 0,5 theelepel kaneelpoeder
  • 50 gram erythritol poeder

Voor de topping:

  • 1 eetlepel erythritol poeder
  • 0,5 theelepel kaneelpoeder

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.

Voor de bodem/korst:

  • Meng de gesmolten boter samen met het amandelmeel, kaneel en de erythritol poeder in een kom.
  • Druk het deegmengsel stevig in een ø 25 cm springvorm. Maak een rand van ongeveer 1 cm hoog langs de zijkanten van de pan.
  • Bak de korst gedurende 5 minuten in de oven zodat hij steviger wordt.

Voor de vulling:

  • Meng de gesneden appels met het citroensap in een kom.
  • Verdeel de appel plakjes gelijkmatig over de bodem van de korst en druk deze lichtjes aan.
  • Doe de roomboter, het erythritol poeder en kaneel in een kom en plaats deze vervolgens in de magnetron gedurende 1 minuut. Meng het doorelkaar en smeer het geheel over de appels met een kwastje.
  • Bak de taart 30 minuten in de oven. Haal de taart daarna uit de oven en druk alles lichtjes aan en bak nogmaals gedurende 20 minuten.

Voor de topping:

  • Meng de erythritolpoeder samen met de kaneel en besprenkel het over de taart.
  • Serveer koud of warm.

Nutrition

Calorieën: 290kcal | Koolhydraten: 12g | Eiwitten: 6g | Vet: 27g | Verzadigd vet: 10g | Cholesterol: 38mg | Zout: 125mg | Kalium: 47mg | Vezels: 4g | Suiker: 5g | Vitamine A: 461IU | Vitamine C: 2mg | Calcium: 59mg | Ijzer: 1mg