350gramGranny smith appelsin dunne plakjes gesneden (met schil)
0,5theelepelcitroensap
50gramroomboterongezouten
0,5theelepelkaneelpoeder
50gramerythritol poeder
Voor de topping:
1eetlepelerythritol poeder
0,5theelepelkaneelpoeder
Instructies
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
Voor de bodem/korst:
Meng de gesmolten boter samen met het amandelmeel, kaneel en de erythritol poeder in een kom.
Druk het deegmengsel stevig in een ø 25 cm springvorm. Maak een rand van ongeveer 1 cm hoog langs de zijkanten van de pan.
Bak de korst gedurende 5 minuten in de oven zodat hij steviger wordt.
Voor de vulling:
Meng de gesneden appels met het citroensap in een kom.
Verdeel de appel plakjes gelijkmatig over de bodem van de korst en druk deze lichtjes aan.
Doe de roomboter, het erythritol poeder en kaneel in een kom en plaats deze vervolgens in de magnetron gedurende 1 minuut. Meng het doorelkaar en smeer het geheel over de appels met een kwastje.
Bak de taart 30 minuten in de oven. Haal de taart daarna uit de oven en druk alles lichtjes aan en bak nogmaals gedurende 20 minuten.
Voor de topping:
Meng de erythritolpoeder samen met de kaneel en besprenkel het over de taart.