Ga terug
+ servings
Gezonde Koolhydraatarme Hachee (Ideaal met Rijst of Aardappelpuree)
Afdrukken

Gezonde Koolhydraatarme Hachee (Ideaal met Rijst of Aardappelpuree)

Op zoek naar een stoofpotje? Lees in dit recept hoe je een koolhydraatarme hachee maakt. Heerlijk met aardappelpuree of (bloemkool) rijst.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Frans, Nederlands
Trefwoord Koolhydraatarme Hachee
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 3 uur
Totale tijd 3 uur 30 minuten
Porties 4
calorieën 303kcal
Auteur Marloes Schuurman

Ingrediënten

  • 50 gram roomboter
  • 600 gram runder riblappen in blokjes gesneden
  • 3 grote uien gesneden
  • 2 theelepels johannesbroodpitmeel
  • 500 ml runderbouillon
  • 3 eetlepels rode wijnazijn
  • 3 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • Peper en zout

Instructies

  • Doe de roomboter in de braadpan op middelhoog vuur en voeg het vlees toe zodra de boter goudbruin van kleur is. Bak het vlees rondom bruin in ongeveer 3 minuten. Leg vervolgens apart.
  • Bak de uien in het overgebleven vet tot een goudbruine kleur en doe daarna het vlees weer terug in de pan.
  • Voeg het Johannesbroodpitmeel aan de pan toe, roer het gerecht goed door en bak gedurende 1 tot 2 minuten op laag vuur.
  • Doe de runderbouillon in de pan (vlees moet bijna volledig gedekt zijn met water).
  • Voeg de rode wijnazijn, laurierbladeren en kruidnagel toe. Doe de deksel op de pan en laat het geheel minimaal 3 uur sudderen op laag vuur (Als je een dikkere saus wilt doe dan de laatste 30 minuten de deksel eraf).
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer direct.

Notities

Je kunt dit gerecht heel goed eten met onze koolhydraatarme aardappelpuree.

Nutrition

Calorieën: 303kcal | Koolhydraten: 1g | Eiwitten: 33g | Vet: 18g | Verzadigd vet: 9g | Cholesterol: 120mg | Zout: 180mg | Kalium: 512mg | Vezels: 1g | Suiker: 1g | Vitamine A: 312IU | Calcium: 35mg | Ijzer: 3mg