Gezonde Koolhydraatarme Hachee (Ideaal met Rijst of Aardappelpuree)
Op zoek naar een stoofpotje? Lees in dit recept hoe je een koolhydraatarme hachee maakt. Heerlijk met aardappelpuree of (bloemkool) rijst.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Frans, Nederlands
Trefwoord Koolhydraatarme Hachee
Voorbereidingstijd 30minuten
Bereidingstijd 3uur
Totale tijd 3uur30minuten
Porties 4
calorieën 303kcal
Auteur Marloes Schuurman
Ingrediënten
50gramroomboter
600gramrunder riblappenin blokjes gesneden
3groteuiengesneden
2theelepelsjohannesbroodpitmeel
500mlrunderbouillon
3eetlepelsrode wijnazijn
3laurierblaadjes
4kruidnagels
Peper en zout
Instructies
Doe de roomboter in de braadpan op middelhoog vuur en voeg het vlees toe zodra de boter goudbruin van kleur is. Bak het vlees rondom bruin in ongeveer 3 minuten. Leg vervolgens apart.
Bak de uien in het overgebleven vet tot een goudbruine kleur en doe daarna het vlees weer terug in de pan.
Voeg het Johannesbroodpitmeel aan de pan toe, roer het gerecht goed door en bak gedurende 1 tot 2 minuten op laag vuur.
Doe de runderbouillon in de pan (vlees moet bijna volledig gedekt zijn met water).
Voeg de rode wijnazijn, laurierbladeren en kruidnagel toe. Doe de deksel op de pan en laat het geheel minimaal 3 uur sudderen op laag vuur (Als je een dikkere saus wilt doe dan de laatste 30 minuten de deksel eraf).