Ga terug
+ servings
Koolhydraatarme en Suikervrije Bananenbrood (Recept met Amandelmeel)
Afdrukken

Koolhydraatarme en Suikervrije Bananenbrood (Recept met Amandelmeel)

Ben je een zoetekauw en zoek je een gezond bananenbrood recept? Dit heerlijke bananenbrood is zowel koolhydraatarm als suikervrij.
Gang dessert, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Amerikaans, Nederlands
Trefwoord Koolhydraatarme bananenbrood, Suikervrije bananenbrood
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 8
calorieën 159kcal
Auteur Marloes Schuurman

Ingrediënten

  • 150 gram amandelmeel
  • 2 kleine bananen geprakt
  • 3 grote eieren
  • 30 gram roomboter gesmolten
  • 25 gram erythritol poeder
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 30 gram walnoten gehakt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Gebruik een mixer om de eieren, bananen en gesmolten roomboter te mengen tot een glad beslag.
  • Meng in een andere kom de droge ingrediënten (behalve de walnoten) en voeg de natte ingrediënten vervolgens toe. Meng het geheel goed samen.
  • Voeg ⅔ van de walnoten toe en meng dit door het beslag. Zet de rest opzij.
  • Gebruik bakpapier of vet een kleine rechthoekige bakvorm in (18x9cm) en en vul deze met het beslag. Verdeel daarna de overgebleven walnoten over de bovenkant.
  • Bak het bananenbrood in ongeveer 35 minuten gaar. Controleer of hij gaar is na 30 minuten door een mes of sateprikker in het midden van het brood te prikken. Komt deze er schoon uit? Dan is hij klaar. Komt de prikker er niet schoon uit, maar is bovenkant wel al bruin? Dek het brood dan af met aluminiumfolie en doe hem de resterende minuten terug in de oven.
  • Laat het bananenbrood goed afkoelen voordat je deze in plakjes snijdt.

Nutrition

Calorieën: 159kcal | Koolhydraten: 5g | Eiwitten: 5g | Vet: 15g | Verzadigd vet: 3g | Cholesterol: 9mg | Zout: 41mg | Kalium: 17mg | Vezels: 2g | Suiker: 1g | Vitamine A: 94IU | Calcium: 53mg | Ijzer: 1mg