Ga terug
+ servings
Gezonde Koolhydraatarme Gehaktschotel uit de Oven (Simpel Recept)
Afdrukken

Gezonde Koolhydraatarme Gehaktschotel uit de Oven (Simpel Recept)

Ben jij op zoek naar een gehakt ovenschotel? Dit recept kun je maken met bloemkool, broccoli, prei of wortel. Maar net wat je lekker vindt.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Trefwoord gehakt ovenschotel, Koolhydraatarme gehakt ovenschotel, koolhydraatarme gehaktschotel
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 8
calorieën 263kcal
Auteur Marloes Schuurman

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 900 gram rundergehakt
  • 1 theelepel zout
  • 0.5 theelepel zwarte peper
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 0.5 theelepel paprikapoeder
  • 115 gram crème fraîche
  • 90 gram geraspte kaas naar keuze
  • 30 gram verse peterselie gehakt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (hetelucht). Vet de ovenschaal in met olijfolie.
  • Verhit een pan op hoog vuur en voeg het gehakt toe. Rul in 5 minuten goudbruin.
  • Voeg alle droge kruiden toe en meng dan langzaam de roomkaas erdoorheen totdat deze volledig gesmolten is.
  • Zet het vuur uit en meng de helft van de geraspte kaas door het gehaktmengsel en doe het in de ovenschotel.
  • Strooi de de overige geraspte kaas over het gehaktmengsel en bak de ovenschotel gedurende 10 minuten in de oven. Garneer de ovenschotel met de verse peterselie en serveer direct.

Notities

Aan dit gerecht kun je naar eigen smaak verschillende groenten toevoegen. Denk aan: prei, broccoli, bloemkool, spinazie en paprika. Voeg de groente toe nadat je het gehakt hebt geruld. 

Nutrition

Calorieën: 263kcal | Koolhydraten: 1g | Eiwitten: 25g | Vet: 17g | Verzadigd vet: 8g | Cholesterol: 89mg | Zout: 207mg | Kalium: 411mg | Vezels: 1g | Suiker: 1g | Vitamine A: 495IU | Vitamine C: 5mg | Calcium: 91mg | Ijzer: 3mg