Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Koolhydraatarme Indiase Curry met Kip (Gezond Recept)
Ben jij op zoek naar een Indiase curry, maar ben je op dieet? In dit recept leer je hoe je een lekkere koolhydraatarme Indiase curry maakt.
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Indiaas
Trefwoord
Indiase curry, Koolhydraatarme Indiase Curry
Voorbereidingstijd
15
minuten
minuten
Bereidingstijd
40
minuten
minuten
Totale tijd
55
minuten
minuten
Porties
8
calorieën
293
kcal
Auteur
Marloes Schuurman
Ingrediënten
1
kleine ui
fijngehakt
1
groene peper
fijngehakt
3
knoflookteentjes
fijngehakt
2,5
cm
gember
fijngehakt
50
gram
verse koriander
fijngehakt
50
gram
roomboter
2
theelepels
kurkuma poeder
1,5
theelepel
komijnpoeder
30
gram
tomatenpuree
1
kilogram
kippendijen
230
gram
kookroom
Instructies
Laat de roomboter smelten in een pan en bak vervolgens de ui, peper, knoflook, gember en koriander 10 minuten op een laag vuurtje.
Voeg de kurkuma en komijn toe en bak gedurende 5 minuten.
Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en roer het geheel kort door. Voeg de kippendijfilets toe en kook het geheel voor 10 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de kookroom en het zout toe en laat de curry voor 20 tot 25 minuten sudderen op een laag vuurtje.
Serveer de curry direct met het recept van deze lekkere bloemkoolrijst.
Notities
Je kan er ook voor kiezen om een keukenmachine te gebruiken om de ingrediënten fijn te hakken.
Nutrition
Calorieën:
293
kcal
|
Koolhydraten:
4
g
|
Eiwitten:
18
g
|
Vet:
23
g
|
Verzadigd vet:
8
g
|
Cholesterol:
118
mg
|
Zout:
179
mg
|
Kalium:
319
mg
|
Vezels:
1
g
|
Suiker:
1
g
|
Vitamine A:
718
IU
|
Vitamine C:
5
mg
|
Calcium:
22
mg
|
Ijzer:
1
mg