Ga terug
+ servings
Koolhydraatarme Vanille Pudding zonder Suiker (Simpel Recept)
Afdrukken

Koolhydraatarme Vanille Pudding zonder Suiker (Simpel Recept)

Ben je op zoek naar een koolhydraatarm & suikervrij toetje? Leer in dit recept hoe je een koolhydraatarme vanille pudding zonder suiker maakt.
Gang dessert, Nagerecht
Keuken Frans
Trefwoord Koolhydraatarme Pudding, Koolhydraatarme Vla, Suikervrije Pudding, Suikervrije Vla
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Rusttijd 1 uur 30 minuten
Totale tijd 1 uur 55 minuten
Porties 2
calorieën 352kcal
Auteur Marloes Schuurman

Ingrediënten

  • 230 ml verse slagroom
  • 1 vanillestokje gesplitst & uitgehold (inhoud bewaren)
  • 3 eierdooiers
  • 45 gram erythritol poeder

Instructies

  • Verwarm de room, het vanillestokje en de inhoud van het vanillestokje op een laag vuurtje gedurende 5 minuten en zet dan opzij om te koelen.
  • Meng de eierendooiers en erythritol poeder in kom tot een glad geheel.
  • Kijk of het vanille-room mengsel voldoende afgekoeld is: indien jij je vinger in het mengsel kunt doen is het voldoende afgekoeld.
  • Voeg steeds ¼ van de vanille room toe aan het eierdooier mengsel en klop met een garde tot een glad geheel. Dit zorgt ervoor dat de eieren niet stollen.
  • Doe vervolgens het gehele mengsel terug in een pan op een laag vuurtje. Verwarm het geheel alroerend met een siliconen spatel totdat de pudding indikt. Het mengsel is dik genoeg als het de spatel bedekt zonder dat het eraf drupt.
  • Giet de pudding door een zeef in een schone kom en blijf 5 minuten roeren terwijl het afkoelt. Om sneller af te laten koelen, plaatst dan de kom met pudding in een grotere kom gevuld met ijsblokjes.
  • Leg een vel vershoudfolie over de pudding en druk het op het oppervlak om te voorkomen dat er een hard laagje op de pudding ontstaat.
  • Zet de pudding 1 tot 2 uur in de koelkast om volledig af te laten koelen voordat je ervan kan genieten.

Notities

Mocht je liever een meer vla-achtige structuur willen? Gebruik dan wat minder verse room en vervang deze hoeveelheid met water.

Nutrition

Calorieën: 352kcal | Koolhydraten: 5g | Eiwitten: 6g | Vet: 35g | Verzadigd vet: 20g | Cholesterol: 396mg | Zout: 41mg | Kalium: 86mg | Suiker: 1g | Vitamine A: 1492IU | Vitamine C: 1mg | Calcium: 84mg | Ijzer: 1mg