Ga terug
+ servings
Koolhydraatarme Vegetarische Pompoensoep (Gezond Recept)
Afdrukken

Koolhydraatarme Vegetarische Pompoensoep (Gezond Recept)

Ben jij op zoek naar een gezonde pompoensoep? Leer hier hoe je een makkelijke koolhydraatarme pompoensoep met weinig ingrediënten maakt.
Gang Avondeten, Diner, lunch
Keuken Frans, Nederlands
Trefwoord Koolhydraatarme pompoensoep, pompoensoep
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4
calorieën 276kcal
Auteur Marloes Schuurman

Ingrediënten

  • 1.2 kg pompoen ongepeld gewicht
  • 1 grote ui in halve ringen gesneden
  • 2 tenen knoflook gepeld
  • 750 ml kippenbouillon of groentebouillon
  • 250 ml water
  • 150 ml kookroom of kokosmelk
  • Peper en zout naar smaak

Instructies

  • Snijd de pompoen eerst in plakken van 3 cm dikte. Snijd de schil eraf en schraap de zaadjes eruit. Snij de pompoen vervolgens in blokjes van ongeveer 3 cm.
  • Doe de pompoen, ui, knoflook, bouillon en het water in een pan (de vloeistof zal niet de hele pompoen bedekken). Breng aan de kook, zet het vuur daarna lager en doe de deksel op de pan.
  • Laat sudderen tot de pompoen gaar is (controleer met een mes). Dit duurt ongeveer 10 minuten.
  • Haal de pan van het vuur en gebruik een staafmixer en pureer de soep tot een glad mengsel. Je kunt ook een blender gebruiken voor dit proces.
  • Breng op smaak met peper en zout en roer als laatst de room erdoorheen.
  • Schep de soep in kommen, besprenkel met een beetje room en bestrooi met peper en peterselie.

Notities

Eet je veganitisch (vegan) dan kun je kookroom vervangen door kokosmelk/kokosroom. 

Nutrition

Calorieën: 276kcal | Koolhydraten: 39g | Eiwitten: 4g | Vet: 14g | Verzadigd vet: 9g | Cholesterol: 51mg | Zout: 31mg | Kalium: 1124mg | Vezels: 6g | Suiker: 8g | Vitamine A: 32441IU | Vitamine C: 65mg | Calcium: 175mg | Ijzer: 2mg