Ga terug
+ servings
Koolhydraatarme Traditionele Hongaarse Goulashsoep (Gezond Recept)
Afdrukken

Koolhydraatarme Traditionele Hongaarse Goulashsoep (Gezond Recept)

Ben je op zoek naar een traditioneel goulashsoep recept? Hier leer je precies hoe je een lekkere koolhydraatarme Hongaarse goulashsoep maakt.
Gang Diner, lunch, Voorgerecht
Keuken Hongaars
Trefwoord Goulashsoep, Hongaarse Goulashsoep, Koolhydraatarme Goulashsoep
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 6
calorieën 389kcal
Auteur Marloes Schuurman

Ingrediënten

  • 450 gram rundergehakt
  • 225 gram gele uien fijngesneden
  • 4 teentjes knoflook fijngehakt
  • 225 gram knolselderij in kleine blokjes gesneden
  • 1 rode paprika gesneden
  • 110 gram roomboter
  • 1 el paprikapoeder
  • 0,5 tl cayennepeper
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1 el gemalen karwijzaad
  • 2 tl zout
  • 0.5 tl zwarte peper
  • 400 gram tomatenblokjes uit blik
  • 700 ml water
  • 2 tl rode wijnazijn
  • 200 gram zure room
  • verse peterselie voor garnering

Instructies

  • Verhit in een grote pan de roomboter en fruit de ui en knoflook op middelhoog vuur tot ze glazig zijn.
  • Voeg het gehakt toe en rul het gehakt bruin.
  • Voeg de paprika, knolselderij, paprikapoeder, cayennepeper, oregano, karwijzaad, zout en peper toe. Roer en bak gedurende 1 minuut. Giet de tomaten en 500 ml water erbij.
  • Verhoog het vuur en breng de soep aan de kook. Zodra het kookt kun je het vuur verlagen en laat het vervolgens 10 minuten sudderen.
  • Voeg het resterende water en de azijn toe.
  • Serveer met fijngehakte peterselie en een klodder zure room.

Nutrition

Calorieën: 389kcal | Koolhydraten: 15g | Eiwitten: 18g | Vet: 29g | Verzadigd vet: 16g | Cholesterol: 106mg | Zout: 470mg | Kalium: 692mg | Vezels: 3g | Suiker: 7g | Vitamine A: 1534IU | Vitamine C: 38mg | Calcium: 104mg | Ijzer: 3mg