Ga terug
+ servings
Koolhydraatarme Stoofschotel met Rundvlees (Boeuf Bourguignon Recept)
Afdrukken

Koolhydraatarme Stoofschotel met Rundvlees (Boeuf Bourguignon Recept)

Wil je een een koolhydraatarme stoofschotel met rundvlees maken? Leer mijn heerlijke Franse boeuf Bourguignon recept. Lekker en makkelijk!
Gang Avondeten, Diner
Keuken Frans
Trefwoord Boeuf bourguignon, Koolhydraatarme Boeuf bourguignon, Koolhydraatarme stoofschotel, Stoofschotel
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 6 uur
Totale tijd 6 uur 15 minuten
Porties 6
calorieën 378kcal
Auteur Marloes Schuurman

Ingrediënten

  • 250 gram spekblokjes
  • 750 gram stoofvlees gesneden in blokjes van 4 cm
  • 1 grote gele ui gesneden
  • 2 stengels bleekselderij gesneden
  • 230 gram champignons grof gesneden
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 0,5 tl johannesbroodpitmeel
  • 250 ml droge rode wijn
  • 250 ml runderbouillon
  • 2 el tomatenpuree
  • 0,5 tl gedroogde tijm
  • 1 laurierblad
  • 0,5 tl zout
  • 0,5 tl zwarte peper
  • 1 el verse peterselie fijngehakt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Verhit een grote soeppan of braadpan op middelhoog vuur. Voeg de spekblokjes toe als de pan heet is. Bak de spekblokjes knapperig. Leg ze vervolgens op wat keukenpapier om uit te lekken. Laat het vet van het spek achter in de pan.
  • Voeg de helft van het rundvlees toe aan de pan. De stukken vlees mogen elkaar niet raken. Bestrooi met peper en zout. Laat de eerste zijde bruin worden voordat je deze omdraait. Bak alle kanten bruin en haal vervolgens uit de pan zodat je de andere helft van het vlees kunt braden. Leg al het vlees apart.
  • Voeg de ui en selderij toe aan de pan en bak totdat deze zacht en glazig zijn. Voeg daarna de champignons toe en bak totdat de champignons zacht worden. Roer de knoflook erdoor en bak een minuut mee.
  • Voeg het Johannesbroodpitmeel toe. Giet de rode wijn erbij en roer het gerecht goed door. Breng aan de kook en laat even sudderen tot de wijn dikker begint te worden.
  • Voeg de runderbouillon toe. Roer de tomatenpuree, de tijm en het laurierblad erdoor. Breng opnieuw aan de kook en roer peper en zout erdoor.
  • Doe het rundvlees en het spek terug in de pan en kook de stoofpot met deksel in de oven gedurende 3 tot 5 uur tot het vlees uit elkaar valt.
  • Proef voor het serveren de kruiden en pas ze aan. Verwijder het laurierblad en bestrooi met peterselie voordat je het gerecht serveert.

Notities

Je kunt dit gerecht heel goed eten met bloemkoolrijst of bloemkoolpuree. 

Nutrition

Calorieën: 378kcal | Koolhydraten: 4g | Eiwitten: 48g | Vet: 15g | Verzadigd vet: 8g | Cholesterol: 137mg | Zout: 1513mg | Kalium: 597mg | Vezels: 1g | Suiker: 2g | Vitamine A: 14IU | Vitamine C: 2mg | Calcium: 30mg | Ijzer: 3mg