Ga terug
+ servings
Koolhydraatarme Hete Bliksem met Gehakt (Gezond Recept)
Afdrukken

Koolhydraatarme Hete Bliksem met Gehakt (Gezond Recept)

Ben je op zoek naar een lekker Hollands gerecht? In dit recept leer je hoe je koolhydraatarme hete bliksem met gehakt maakt.
Gang Avondeten, Diner
Keuken Hollands, Nederlands
Trefwoord Hete Bliksem, Koolhydraatarme Hete Bliksen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 4
calorieën 485kcal
Auteur Marloes Schuurman

Ingrediënten

  • 1 kg bloemkoolroosjes (ongeveer 2 bloemkolen)
  • 300 gram gekruid rundergehakt
  • 500 gram zoete appels in blokjes gesneden
  • 250 gram zure appels in blokjes gesneden
  • 1 grote uit gesneden
  • 75 gram roomboter
  • peper en zout naar smaak

Instructies

  • Doe de bloemkoolroosjes in een grote pan, bedek ze halverwege met water. Leg de ui en appels erop en voeg wat zout toe.
  • Breng het water aan de kook, zet het vuur laag en laat ongeveer 20 tot 25 minuten koken.
  • Rul ondertussen het gehakt bruin in een koekenpan.
  • Giet de bloemkool en appels af en vang een deel van het kookvocht op in een glas.
  • Pureer de bloemkool en de appels samen met de roomboter en een scheutje kookwater.
  • Voeg het gehakt (en het vet dat is vrijgekomen) toe en meng met een vork. Breng op smaak met wat peper en zout.

Nutrition

Calorieën: 485kcal | Koolhydraten: 38g | Eiwitten: 18g | Vet: 31g | Verzadigd vet: 16g | Cholesterol: 94mg | Zout: 261mg | Kalium: 1151mg | Vezels: 10g | Suiker: 24g | Vitamine A: 570IU | Vitamine C: 129mg | Calcium: 84mg | Ijzer: 3mg