Doe de bloemkool in een pan, bedek met wat water en voeg zout toe. Kook of stoom de bloemkool beetgaar in ongeveer 10 minuten.
Doe ondertussen de zuurkool met een beetje water in een pan en laat dit 5 tot 10 minuten opwarmen op middelhoog vuur. Mocht het water teveel verdampen, dan kun je extra water toevoegen.
Verhit ondertussen een koekenpan en bak het gehakt goudbruin. Voeg dan de champignons toe en bak deze enkele minuten mee. Zet apart.
Giet de bloemkool en de zuurkool af. Laat de bloemkool een paar minuten in de pan staan zodat het vocht kan verdampen.
Pureer de bloemkool met een stamper en roer de roomkaas erdoor. Breng vervolgens op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Meng de zuurkool door de bloemkoolpuree. Voeg vervolgens het gehakt met de champignon toe en meng met een vork.
Bestrooi tenslotte met de geraspte kaas.
Notities
Je kunt ook nog spekjes aan het gehakt toevoegen als je dat lekker vindt.