Ga terug
+ servings
Gezonde Koolhydraatarme Zuurkool Stamppot (Recept Zonder Aardappelen)
Afdrukken

Koolhydraatarme Zuurkool Stamppot (Recept Zonder Aardappelen)

Wil jij een koolhydraatarme zuurkool stamppot met gehakt maken? In dit ouderwets recept leer je hoe je dit maakt zonder aardappelen.
Gang Avondeten, Diner
Keuken Hollands, Nederlands
Trefwoord Koolhydraatarme zuurkool stamppot, Zuurkool stamppot
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 2
calorieën 553kcal
Auteur Marloes Schuurman

Ingrediënten

  • 300 gram gekruid rundergehakt
  • 1 bloemkool in roosjes gesneden
  • 250 gram zuurkool
  • 100 gram champignons
  • 3 el roomkaas naturel of gekruid
  • 30 gram geraspte kaas
  • nootmuskaat naar smaak
  • peper en zout naar smaak

Instructies

  • Doe de bloemkool in een pan, bedek met wat water en voeg zout toe. Kook of stoom de bloemkool beetgaar in ongeveer 10 minuten.
  • Doe ondertussen de zuurkool met een beetje water in een pan en laat dit 5 tot 10 minuten opwarmen op middelhoog vuur. Mocht het water teveel verdampen, dan kun je extra water toevoegen.
  • Verhit ondertussen een koekenpan en bak het gehakt goudbruin. Voeg dan de champignons toe en bak deze enkele minuten mee. Zet apart.
  • Giet de bloemkool en de zuurkool af. Laat de bloemkool een paar minuten in de pan staan ​​zodat het vocht kan verdampen.
  • Pureer de bloemkool met een stamper en roer de roomkaas erdoor. Breng vervolgens op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • Meng de zuurkool door de bloemkoolpuree. Voeg vervolgens het gehakt met de champignon toe en meng met een vork.
  • Bestrooi tenslotte met de geraspte kaas.

Notities

Je kunt ook nog spekjes aan het gehakt toevoegen als je dat lekker vindt. 

Nutrition

Calorieën: 553kcal | Koolhydraten: 22g | Eiwitten: 38g | Vet: 37g | Verzadigd vet: 15g | Cholesterol: 124mg | Zout: 1113mg | Kalium: 1636mg | Vezels: 10g | Suiker: 9g | Vitamine A: 150IU | Vitamine C: 158mg | Calcium: 236mg | Ijzer: 6mg