Ga terug
+ servings
Gezonde Koolhydraatarme Witlofstamppot met Gehakt (Heerlijk Recept)
Afdrukken

Gezonde Koolhydraatarme Witlofstamppot met Gehakt (Heerlijk Recept)

Wil jij een koolhydraatarme witlofstamppot met gehakt (of spekjes) maken? Leer hier mijn heerlijke en gezonde recept.
Gang Avondeten, Diner
Keuken Hollands, Nederlands
Trefwoord Koolhydraatarme witlofstamppot, witlofstamppot
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 2
calorieën 570kcal
Auteur Marloes Schuurman

Ingrediënten

  • 300 gram witlof in reepjes gesneden
  • 1 kleine knolselderij in blokjes gesneden
  • 1 rode paprika gesneden
  • 250 gram rundergehakt gekruid
  • 1 bouillonblokje naar keuze
  • 20 gram roomboter
  • scheut kookroom
  • peper en zout naar smaak

Instructies

  • Breng twee pannen met wat water aan de kook, één voor de knolselderij en één voor de witlof. Doe de knolselderij samen met het bouillonblokje in één van de pannen. Kook de knolselderij in ongeveer 15 minuten beetgaar.
  • Kook ondertussen de witlof beetgaar in de andere pan. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Giet de witlof af in een vergiet en laat ze daar een paar minuten in liggen zodat het vocht verdampt.
  • Rul het gehakt in een koekenpan goudbruin op middelhoog vuur en voeg de paprika toe en bak deze nog 5 minuten mee.
  • Giet de knolselderij af en pureer samen met de boter en een scheutje room tot een puree. Roer de overige ingrediënten (witlof, gehakt en de paprika) door de puree en breng op smaak met peper en zout.

Nutrition

Calorieën: 570kcal | Koolhydraten: 39g | Eiwitten: 28g | Vet: 34g | Verzadigd vet: 15g | Cholesterol: 110mg | Zout: 487mg | Kalium: 1755mg | Vezels: 12g | Suiker: 8g | Vitamine A: 2156IU | Vitamine C: 106mg | Calcium: 191mg | Ijzer: 5mg