Ga terug
+ servings
Koolhydraatarme Nasi met Bloemkoolrijst (Vegetarisch Recept)
Afdrukken

Koolhydraatarme Nasi met Bloemkoolrijst (Vegetarisch Recept)

Zin in een heerlijk Aziatisch gerecht? Lees hier hoe je koolhydraatarme nasi goreng maakt op basis van bloemkoolrijst met heerlijke kruiden.
Gang Bijgerecht, Diner, Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch, Indonesisch
Trefwoord Koolhydraatarme Nasi, Koolhydraatarme Nasi Goreng
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 2
calorieën 222kcal
Auteur Marloes Schuurman

Ingrediënten

  • 400 gram bloemkoolrijst
  • 30 ml kokosolie
  • 2 knoflookteentjes fijngehakt
  • 1 kleine ui fijngesneden
  • 1 theelepel kurkumapoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • 1 eetlepel koolzaadolie
  • 1 eetlepel tamari sojasaus
  • 4 eieren
  • 1 lente-ui in dunne ringen gesneden
  • 1 groene paprika in blokjes gesneden
  • 1 rode chilipepers in plakjes gesneden
  • Peper en zout

Instructies

  • Verhit een grote wok of koekenpan en voeg de kokosolie toe. Voeg de knoflook, ui, kurkuma, gemberpoeder en komijn toe als de olie heet is en bak gedurende enkele minuten.
  • Voeg de bloemkoolrijst, koolzaadolie en tamari toe. Bak gedurende 4 minuten mee.
  • Breek de helft van de eieren in de pan en laat het even opstijven voordat je gaat roeren. Laat het eiwit gaar worden.
  • Voeg de lente-uitjes, paprika en chilipepers toe. Meng alles goed door en breng eventueel extra op smaak met wat tamari sojasaus of wat zout.
  • Bak de andere 2 eieren gaar in een andere grote koekenpan in kokosolie op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de Nasi Goreng met de eieren, garneer eventueel met extra lente-uitjes en rode chilipepers.

Nutrition

Calorieën: 222kcal | Koolhydraten: 18g | Eiwitten: 16g | Vet: 11g | Verzadigd vet: 4g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 327mg | Zout: 219mg | Kalium: 955mg | Vezels: 6g | Suiker: 7g | Vitamine A: 976IU | Vitamine C: 179mg | Calcium: 118mg | Ijzer: 4mg