Ga terug
+ servings
Koolhydraatarme Knoflooksaus gemaakt van Yoghurt (Simpel Recept)
Afdrukken

Koolhydraatarme Knoflooksaus gemaakt van Yoghurt (Simpel Recept)

Wil je zelf knoflooksaus maken? In dit recept ontdek je hoe je koolhydraatarme knoflooksaus op basis van Griekse yoghurt maakt.
Gang Bijgerecht, Sauzen
Keuken Mediterraans
Trefwoord Koolhydraatarme knoflooksaus, suikervrije knoflooksaus
Voorbereidingstijd 5 minuten
Infusietijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 16
calorieën 10kcal
Auteur Marloes Schuurman

Ingrediënten

  • 140 gram Griekse yoghurt 10% vet
  • 30 gram zure room
  • 3 knoflookteentjes fijngehakt of met een knoflookpers
  • 1 eetlepel citroensap
  • 15 gram verse munt fijngehakt
  • 0,5 theelepel zout
  • 0,5 theelepel witte peper poeder optioneel

Instructies

  • Doe alle ingrediënten in een kommetje en meng alles goed door elkaar.
  • Zet de knoflooksaus in de koelkast gedurende 15 tot 20 minuten om in te laten trekken. Daarna kun je de saus direct serveren.

Nutrition

Calorieën: 10kcal | Koolhydraten: 1g | Eiwitten: 1g | Vet: 1g | Verzadigd vet: 1g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 1mg | Zout: 17mg | Kalium: 23mg | Vezels: 1g | Suiker: 1g | Vitamine A: 52IU | Vitamine C: 1mg | Calcium: 15mg | Ijzer: 1mg