Ga terug
+ servings
Lekkere Koolhydraatarme Franse Uiensoep (Gezond Recept)
Afdrukken

Lekkere Koolhydraatarme Franse Uiensoep (Gezond Recept)

Wil je een heerlijke koolhydraatarme uiensoep maken? Leer hier hoe je mijn Franse uiensoep kunt maken. Het is gezond, simpel en lekker!
Gang Avondeten, Bijgerecht, Diner, Hoofdgerecht, lunch, Soep
Keuken Frans
Trefwoord Koolhydraatarme Franse uiensoep, Koolhydraatarme uiensoep
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 4
calorieën 300kcal

Ingrediënten

Ingrediënten Soep:

  • 800 gram uien in hele fijne reepjes gesneden
  • 2 knoflookteentjes in hele fijne reepjes gesneden
  • 50 gram roomboter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 700 ml water
  • 2 groente bouillonblokjes
  • 180 ml droge witte wijn of water
  • 1 laurierblad
  • 1 eetlepel salieblad kruiden
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 140 gram Franse Gruyère kaas geraspt

Ingrediënten brood:

  • 1 theelepel roomboter
  • 1 eetlepel amandelmeel
  • 1 eetlepel kokosmeel
  • 0,75 theelepel bakpoeder
  • 1 ei
  • 1 eetlepel verse slagroom
  • Snufje zout

Instructies

  • Bak de uien en knoflook in de roomboter en olijfolie tot ze zacht zijn voor 5-10 minuten (goudkleurig)
  • Voeg water, de bouillonblokjes, wijn en kruiden toe. Breng aan de kook en laat 15-20 minuten op laag vuur sudderen. Je kan zout en peper extra toevoegen naar smaak.
  • Vet voor het brood een grote mok of glazen schaal met platte bodem in met de roomboter.
  • Meng alle droge ingrediënten in de mok met een vork of lepel. Doe het ei en slagroom erdoor. Meng tot een gladde massa en zorg ervoor dat er geen klontjes zijn.
  • Bak het broodje in de magnetron op een hoge stand (ongeveer 700 watt) gedurende 2 minuten. Controleer of het brood in het midden gaar is - zo niet, doe het nog een paar seconden in de magnetron.
  • Laat het brood afkoelen en haal het dan uit de mok. Snijd het doormidden of in dunnere plakjes en bak het kort krokant (op een grill of pan).
  • Verdeel de uiensoep in kommen geschikt voor de oven. Maak de soep af met de stukjes brood en de geraspte kaas.
  • Gratineer de soep op 210 °C met de grillfunctie gedurende 5-7 minuten, tot de kaas is gesmolten en een mooie gouden kleur heeft gekregen.

Notities

Als je geen tijd of zin hebt om het broodje erbij te maken, kun je ook een koolhydraatarme bolletje uit de supermarkt gebruikt. Of gewoon een sneetje koolhydraatarm brood. 

Nutrition

Calorieën: 300kcal | Koolhydraten: 21g | Eiwitten: 14g | Vet: 14g | Verzadigd vet: 8g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 82mg | Zout: 520mg | Kalium: 377mg | Vezels: 4g | Suiker: 9g | Vitamine A: 449IU | Vitamine C: 16mg | Calcium: 432mg | Ijzer: 1mg