Afdrukken
Koolhydraatarme Pindasaus gemaakt van Pindakaas (Gezond Recept)
Wil je koolhydraatarme pindasaus van pindakaas maken? In dit simpele recept leer ik je hoe je een lekkere koolhydraatarme satésaus maakt.
Gang Bijgerecht
Keuken Aziatisch
Trefwoord Koolhydraatarme Satesaus
Voorbereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Porties 6
calorieën 119kcal
- 130 gram pindakaas
- 1,5 cm verse gember
- 2 eetlepels tamari sojasaus
- 1 eetlepel citroensap
- 10 druppels vloeibare stevia
- 0,5 theelepel chili vlokken
- 60 ml water
Garnering (optioneel)
- 60 gram pinda's gehakt
- 30 gram lente-ui fijngehakt
Voeg alle ingrediënten samen met de helft van het vermelde water en meng voor 30 seconden.
Controleer de dikheid, voeg steeds wat van het water toe tot de gewenste dikheid is bereikt.
Verwarm eventueel de satésaus op en garneer met pinda's en groene ui.
Calorieën: 119kcal | Koolhydraten: 6g | Eiwitten: 8g | Vet: 16g | Verzadigd vet: 3g | Zout: 123mg | Kalium: 232mg | Vezels: 2g | Suiker: 2g | Vitamine A: 75IU | Vitamine C: 1mg | Calcium: 24mg | Ijzer: 1mg