Ga terug
+ servings
Lekkere Koolhydraatarme Bami Goreng met Kip (Gezond Recept)
Afdrukken

Lekkere Koolhydraatarme Bami Goreng met Kip (Gezond Recept)

Wil jij Indonesische koolhydraatarme bami goreng zelf maken? Leer in dit recept hoe je koolhydraatarme bami met kip (en garnalen) maakt.
Gang Avondeten, Diner, Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Trefwoord Koolhydraatarme Bami
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 2
calorieën 201kcal
Auteur Marloes Schuurman

Ingrediënten

  • 2 eetlepels koolzaadolie
  • 2 knoflookteentjes fijngehakt
  • 200 gram kipfiletblokjes
  • 6 middelgrote gamba's
  • 60 gram witte kool/spitskool in reepjes gesneden
  • 170 gram taugé
  • 100 gram broccoli in stukken gehakt
  • 100 gram courgette gehalveerd, in plakjes gesneden
  • 250 gram koolhydraatarme noodles van de Konjac plant
  • 1,5 theelepel kerriepoeder
  • 1,5 theelepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels tamari sojasaus
  • 0,25 theelepel zout
  • Tomaatpartjes voor garnering
  • 1 gesneden lente-ui voor garnering

Instructies

  • Verhit de olie in een wok of koekenpan op hoog vuur. Voeg de gehakte knoflook, de kip en garnalen toe. Roer continu tot ze halfgaar zijn.
  • Voeg de kool, taugé, broccoli, courgette en noedels toe aan de wok of koekenpan en roerbak ongeveer 10 seconden voordat je de kruiden en tamari sojasaus en zout toevoegt.
  • Gebruik de spatel om de noedels en alle ingrediënten goed te mengen voor ongeveer 1 minuut totdat de noedels gaar zijn
  • Leg de bami op een schotel en garneer met gehakte lente-uitjes en een paar tomatenpartjes. Serveer onmiddellijk.

Nutrition

Calorieën: 201kcal | Koolhydraten: 15g | Eiwitten: 27g | Vet: 4g | Verzadigd vet: 1g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 72mg | Zout: 314mg | Kalium: 879mg | Vezels: 6g | Suiker: 7g | Vitamine A: 808IU | Vitamine C: 79mg | Calcium: 240mg | Ijzer: 3mg