Ga terug
+ servings
Koolhydraatarme Worteltaart Zonder Suiker (Gezond Recept)
Afdrukken

Koolhydraatarme Worteltaart Zonder Suiker (Gezond Recept)

Wil je een gezonde koolhydraatarme worteltaart maken (van amandelmeel) die suikervrij is? Dan is dit worteltaart recept voor jou.
Gang dessert, Toetje
Keuken Hollands
Trefwoord Koolhydraatarme Worteltaart, Suikervrije Worteltaart
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 55 minuten
Porties 10
calorieën 377kcal
Auteur Marloes Schuurman

Ingrediënten

Ingrediënten van de taart:

  • 5 middelgrote eieren
  • 200 gram ongezouten roomboter gesmolten
  • 3 eetlepels erythritol poeder
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 300 gram wortelen geraspt
  • 50 gram walnoten gehakt
  • 50 gram geraspte kokos
  • 150 gram amandelmeel
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 2 theelepels koek- en speculaaskruiden
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder optioneel
  • 0,25 theelepel zout

Ingrediënten van de glazuur (topping):

  • 200 gram roomkaas
  • 2 eetlepels erythritol poeder

Instructies

Zo maak je de taart:

  • Klop de eieren, roomboter, erythritol poeder, zout en vanille samen in een kom.
  • Voeg geraspte wortel, walnoten en kokos toe en meng dan amandelmeel, kruiden en bakpoeder door het mengsel.
  • Giet in een ingevette en beklede bakvorm (Ø 20 cm). Bak de taart 40-50 minuten op 180 C of tot een vork er schoon uitkomt.

Zo maak je het glazuur:

  • Verwarm de roomkaas 20 seconden in de magnetron om hem zachter te maken.
  • Roer de erythritol poeder erdoor heen.
  • Gebruik het glazuur op de taart als deze volledig is afgekoeld (erg belangrijk!)

Nutrition

Calorieën: 377kcal | Koolhydraten: 9g | Eiwitten: 6g | Vet: 37g | Verzadigd vet: 18g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 67mg | Zout: 261mg | Kalium: 180mg | Vezels: 4g | Suiker: 3g | Vitamine A: 5784IU | Vitamine C: 2mg | Calcium: 85mg | Ijzer: 1mg