150grampancetta blokjesof spekjes/bacon - (weglaten als je een vegetarische soep wilt)
2eetlepelsroomboteralleen als je de vegetarische variant maakt
1groteuigehakt
2preiengetrimd en gehakt
2knoflookteentjesgehakt
3eetlepelsmosterd
700mlbouillonkip of vegetarisch
250mlverse slagroom
Peper en zoutnaar smaak
Instructies
Indien je gebruik maakt van een bacon/pancetta, bak deze in een grote pan krokant op middelhoog vuur en leg het op een stuk keukenpapier zodat de vet geabsorbeerd wordt.
Als je een vegetarische variant maakt of er zit nog maar weinig vet in een pan gebruik de roomboter.
Verlaag het vuur een beetje en bak de uien, prei voor 5 minuten en voeg dan de knoflook toe. Bak voor een minuut.
Voeg de mosterd, bouillon en room toe. Laat de soep sudderen voor 10 minuten.
Pureer de groente met een blender tot een egale soep.
Breng op smaak met peper & zout en garneer eventueel de soep met de bacon/pancetta.