Ga terug
+ servings
Romige Koolhydraatarme Broccolisoep met Kaas (Gezond Recept)
Afdrukken

Romige Koolhydraatarme Broccolisoep met Kaas (Gezond Recept)

Heb je zin in broccolisoep met room? In dit recept leer je hoe je een gezonde vegetarische en koolhydraatarme broccolisoep maakt.
Gang Avondeten, Bijgerecht, Diner, Hoofdgerecht, lunch, Soep
Keuken Amerikaans, Frans, Hollands
Trefwoord Koolhydraatarme broccolisoep, Koolhydraatarme Soep
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 6
calorieën 503kcal
Auteur Marloes Schuurman

Ingrediënten

  • 300 gram broccoli roosjes in kleine stukjes gehakt
  • 115 gram roomboter
  • 300 gram geraspte kaas naar keuze
  • 30 gram uien gehakt
  • 50 gram bleekselderij fijngehakt
  • 700 ml bouillon groente of kip
  • 250 ml verse slagroom
  • Peper en zout naar smaak

Instructies

  • Doe de boter in een soeppan en voeg de uien, bleekselderij en wat peper en zout toe. Fruit de uien en bleekselderij op middelhoog vuur tot de uien een lichte kleur hebben.
  • Voeg de broccoli toe en bak deze gedurende 3 tot 4 minuten mee. Voeg de slagroom en bouillon toe en roer het geheel samen.
  • Breng de soep aan de kook en verlaag dan het vuur tot de laagste stand en voeg langzaam de kaas toe.
  • Laat de soep wat aandikken, breng op smaak met peper en zout en geniet ervan!

Nutrition

Calorieën: 503kcal | Koolhydraten: 6g | Eiwitten: 15g | Vet: 48g | Verzadigd vet: 30g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 151mg | Zout: 492mg | Kalium: 272mg | Vezels: 2g | Suiker: 2g | Vitamine A: 1941IU | Vitamine C: 45mg | Calcium: 424mg | Ijzer: 1mg