Ga terug
+ servings
Koolhydraatarme Gebonden Champignonsoep (Gezond Recept)
Afdrukken

Koolhydraatarme Gebonden Champignonsoep (Gezond Recept)

Ben je gek op champignons? In dit recept leer je hoe je koolhydraatarme gebonden champignonsoep zelf kunt maken zonder pakjes.
Gang Avondeten, Diner, lunch, Tussendoortje, Voorgerecht
Keuken Frans
Trefwoord Champignonsoep, Koolhydraatarme champignonsoep
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 8
calorieën 141kcal
Auteur Marloes Schuurman

Ingrediënten

  • 4 eetlepels roomboter ongezouten
  • 750 gram verse kastanje champignons in plakjes gesneden
  • 230 gram verse slagroom of kokosroom
  • 1 liter kippenbouillon of groentebouillon
  • 1 gele ui fijngesneden
  • 4 teentjes knoflook fijngehakt
  • 0.5 theelepel xanthaangom of johannesbroodpitmeel optioneel
  • 4 theelepels verse tijm fijngehakt
  • 100 ml witte wijn
  • 1 theelepel zout
  • 0.5 theelepel zwarte peper
  • Een snufje paprikapoeder
  • verse gehakte peterselie voor garnering
  • verse gehakte tijm voor garnering

Instructies

  • Verhit in een grote pan de boter op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 tot 3 minuten in de gesmolten boter tot ze zacht zijn. Voeg de knoflook toe en bak circa 1 minuut mee.
  • Voeg de champignons, tijm en de wijn toe en laat 5 tot 7 minuten sudderen.
  • Bestrooi de champignons met xanthaangom of Johannesbroodpitmeel (om een ​​dikkere soep te krijgen), roer goed door en kook ongeveer 2 minuten. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook.
  • Zet het vuur lager, dek af en laat 12 tot 15 minuten sudderen, tot het ingedikt is.
  • Haal de soep van het vuur en roer de slagroom erdoor. Pureer de soep met een staafmixer.
  • Voeg naar smaak peper, zout en paprikapoeder toe. Voeg tevens de verse peterselie en tijm toe als garnering.

Nutrition

Calorieën: 141kcal | Koolhydraten: 6g | Eiwitten: 4g | Vet: 11g | Verzadigd vet: 7g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 40mg | Zout: 75mg | Kalium: 355mg | Vezels: 1g | Suiker: 3g | Vitamine A: 460IU | Vitamine C: 4mg | Calcium: 33mg | Ijzer: 1mg