0.5theelepelxanthaangom of johannesbroodpitmeeloptioneel
4theelepelsverse tijmfijngehakt
100mlwitte wijn
1 theelepelzout
0.5theelepelzwarte peper
Een snufje paprikapoeder
verse gehakte peterselie voor garnering
verse gehakte tijmvoor garnering
Instructies
Verhit in een grote pan de boter op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 tot 3 minuten in de gesmolten boter tot ze zacht zijn. Voeg de knoflook toe en bak circa 1 minuut mee.
Voeg de champignons, tijm en de wijn toe en laat 5 tot 7 minuten sudderen.
Bestrooi de champignons met xanthaangom of Johannesbroodpitmeel (om een dikkere soep te krijgen), roer goed door en kook ongeveer 2 minuten. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook.
Zet het vuur lager, dek af en laat 12 tot 15 minuten sudderen, tot het ingedikt is.
Haal de soep van het vuur en roer de slagroom erdoor. Pureer de soep met een staafmixer.
Voeg naar smaak peper, zout en paprikapoeder toe. Voeg tevens de verse peterselie en tijm toe als garnering.