Ga terug
+ servings
Koolhydraatarme Stoofpot met Rundvlees (Gezond & Lekker Recept)
Afdrukken

Koolhydraatarme Stoofpot met Rundvlees (Gezond & Lekker Recept)

Eet je koolhydraatarm en wil je een stoofpot maken? In dit recept leer je hoe je een koolhydraatarme stoofpot maakt met rundvlees en groente.
Gang Avondeten, Diner
Keuken Frans
Trefwoord Koolhydraatarm stoofpotje, Koolhydraatarme soofpot, Stoofpot met rundvlees
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 3 uur 30 minuten
Totale tijd 3 uur 50 minuten
Porties 6
calorieën 209kcal
Auteur Marloes Schuurman

Ingrediënten

  • 750 gram riblappen of sucadelappen gesneden in blokjes van 2,5 cm
  • 225 gram champignons in vieren gesneden
  • 200 gram knolselderij Geschild en in blokjes gesneden van 2,5 cm
  • 120 gram uien gesneden
  • 2-3 stronken bleekselderij gesneden
  • 85 gram wortel in plakjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 Liter runderbouillon
  • 2 laurierblaadjes
  • 0,5 theelepel gedroogde tijm
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Haal de riblappen uit de koelkast om op temperatuur te laten komen. Meng het vlees zodra deze op temperatuur is met 1 eetlepel olijfolie.
  • Plaats een stoofpan met dikke bodem op het fornuis op middelhoog vuur. Voeg als de pan heet is de rest van de olie toe. Voeg de champignons toe, roer goed door en laat gedurende 2 minuten stoven. Haal de champignons uit de pan en leg ze apart in een kommetje.
  • Bak het rundvlees rondom bruin in de pan en voeg indien nodig meer olie toe. Dit kun je het beste in porties doen. Leg het vlees tussendoor apart in een kommetje.
  • Doe al het vlees terug in de pan en roer de laurierbladeren, de tijm en de tomatenpuree erdoor. Laat het een minuut stoven.
  • Voeg dan langzaam 1 kopje bouillon toe terwijl je de gebruinde stukjes van de bodem van de pan schraapt. Voeg de rest van de bouillon toe en breng het gerecht aan de kook. Dek af en zet het vuur laag en laat 2,5 uur zachtjes sudderen.
  • Steek een vork in een stuk vlees om te controleren hoe mals het vlees is, het moet weinig tot geen weerstand bieden. Als het gaar is, voeg je de groenten toe en zet je het vuur hoger tot het opnieuw kookt. Draai het vuur gelijk laag en laat het nog een uur onafgedekt sudderen tot de groenten zacht zijn. Voeg naar smaak peper en zout toe.

Nutrition

Calorieën: 209kcal | Koolhydraten: 8g | Eiwitten: 21g | Vet: 10g | Verzadigd vet: 4g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 4g | Cholesterol: 54mg | Zout: 728mg | Kalium: 716mg | Vezels: 2g | Suiker: 3g | Vitamine A: 2378IU | Vitamine C: 6mg | Calcium: 43mg | Ijzer: 3mg