Ga terug
+ servings
Koolhydraatarme Hamburger met een Broodje van Sla (Gezond Recept)
Afdrukken

Koolhydraatarme Hamburger met een Broodje van Sla (Gezond Recept)

Eet je koolhydraatarm en heb je zin in een broodje hamburger? Hier leer je hoe je een koolhydraatarme hamburger maakt met een gezond broodje.
Gang Avondeten, Diner
Keuken Amerikaans
Trefwoord Koolhydraatarme burger, Rundvleesburger
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4
calorieën 267kcal
Auteur Marloes Schuurman

Ingrediënten

Ingrediënten Hamburger

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 eetlepel ghee of roomboter
  • 1 eidooier
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 0.5 theelepel cayennepeper

Ingrediënten topping en broodje

  • 1 gele ui in ringen gesneden
  • 1 eetlepel roomboter
  • 1 tomaat in plakjes gesneden
  • 1 augurk in plakjes gesneden
  • 1 krop ijsbergsla

Ingrediënten saus

  • 2 eetlepels tomatenpasta
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel tamari sojasaus
  • 1/4 theelepel knoflookpoeder
  • 1/4 theelepel uienpoeder
  • 4 eetlepels mayonaise Op basis van raapzaad- of koolzaadolie
  • 1 augurk fijngehakt

Instructies

  • Doe alle ingrediënten voor de saus in een kom en meng goed met een garde. Zet in de koelkast terwijl je de hamburgers maakt.
  • Meng het gehakt met de kruiden en de eidooier. Verdeel het mengsel daarna in vieren en maak er hamburgers van. Zorg dat deze breed en redelijk dun zijn (1,5 cm) dik, ze zullen krimpen tijdens het koken. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Verwarm een ​​middelgrote koekenpan op middelhoog vuur en voeg 1 eetlepel ghee of roomboter toe. Als de ghee of roomboter gesmolten is, voeg dan de ui toe en bak tot de ui gekarameliseerd is. Dit duurt ongeveer 15 minuten.
  • Meng voor de saus alle ingrediënten door elkaar.
  • Snijd voor de broodjes de krop ijsbergsla in vieren. Snijd de onderste "stengel" van elke wig sla af. Verwijder de dikke binnenste stukken, laat de buitenste bladeren zitten. Je splitst deze bladeren om je bovenste en onderste "broodje" te vormen.
  • Verwarm een ​​grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg 1 eetlepel ghee of roomboter toe. Bak de hamburgers in ongeveer 6 minuten (3 minuten per kant) gaar.
  • Stel nu je hamburgers samen. Leg de helft van het slablad op een bord en leg er een schijfje tomaat en wat augurk op de bodem. Bedek met een burger en verdeel er wat saus over. Voeg de uien toe en garneer met meer saus indien gewenst. Bedek met de andere helft van het slablad om een ​​burger te vormen.

Nutrition

Calorieën: 267kcal | Koolhydraten: 5g | Eiwitten: 27g | Vet: 15g | Verzadigd vet: 6g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 6g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 132mg | Zout: 356mg | Kalium: 550mg | Vezels: 1g | Suiker: 2g | Vitamine A: 419IU | Vitamine C: 7mg | Calcium: 39mg | Ijzer: 3mg