Ga terug
+ servings
Koolhydraatarme Kokosmakronen Zonder Suiker (Gezond Recept)
Afdrukken

Koolhydraatarme Kokosmakronen Zonder Suiker (Gezond Recept)

Hou je van kokos en eet je dit graag in combinatie met een koekje? Lees hier hoe je koolhydraatarme en suikervrije kokosmakronen maakt.
Gang dessert, Snack, Toetje, Tussendoortje
Keuken Frans
Trefwoord Koolhydraatarme Kokosmakronen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 20 stuks
calorieën 53kcal
Auteur Marloes Schuurman

Ingrediënten

  • 100 gram erythritol poeder zoals Splenda stevia
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 150 gram ongezoete grove kokosrasp
  • 4 eiwitten op kamertemperatuur

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Bereid je bakplaten voor met bakpapier.
  • Meng in een grote mengkom de erythritol poeder, vanille-extract en ongezoete kokosrasp. Gebruik voor het kloppen van de eiwitten een elektrische garde en klop de eiwitten op een gemiddelde snelheid totdat zich middelgrote pieken beginnen te vormen.
  • Breng vervolgens de eiwitten over naar het droge mengsel en vouw de eiwitten erdoorheen.
  • Gebruik een schepje of lepel om het beslag op het bakpapier te leggen. Bak je kokosmakronen 15 tot 20 minuten of tot ze bruin beginnen te worden. Laat ze afkoelen voordat je ze serveert.

Nutrition

Calorieën: 53kcal | Koolhydraten: 2g | Eiwitten: 1g | Vet: 5g | Verzadigd vet: 4g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 1g | Zout: 13mg | Kalium: 51mg | Vezels: 1g | Suiker: 1g | Vitamine C: 1mg | Calcium: 2mg | Ijzer: 1mg