Ga terug
+ servings
Koolhydraatarme Bounty Met Chocolade (Recept Zonder Suiker)
Afdrukken

Koolhydraatarme Bounty Met Chocolade (Recept Zonder Suiker)

Ben je gek op zoete snacks, maar eet je koolhydraatarm? In dit recept leer je hoe je een koolhydraatarme en suikervrije bounty zelf maakt.
Gang dessert
Keuken Amerikaans
Trefwoord Bounty, Koolhydraatarme bounty
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 20 minuten
Porties 12 repen
calorieën 262kcal
Auteur Marloes Schuurman

Equipment

  • Satéprikkers

Ingrediënten

Ingrediënten repen

  • 225 gram kokosrasp ongezoet
  • 40 gram erythritolpoedersuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 240 gram kokosroom uit blik (400 ml) overnacht gekoeld
  • 55 gram kokosolie

Ingrediënten buitenlaag chocolade

  • 140 gram pure chocolade minimaal 85% cacoa
  • 45 gram kokosolie

Instructies

  • Koel een beslagkom minimaal 15 minuten in de koelkast. En verwarm de oven voor op 175 °C
  • Haal de kokosroom uit de koelkast. Het water is inmiddels gescheiden van de kokosroom. Schep het romige deel in de gekoelde kom. Gooi het kokoswater weg of bewaar voor ander gebruik.
  • Mocht je geen erythritol poedersuiker hebben? Doe dan wat erythritol in een keukenmachine of een koffiemolen en pulseer een paar seconden.
  • Rooster de kokosrasp in de oven op 175 °C gedurende 5 tot 6 minuten. Haal uit de oven en laat 10 minuten afkoelen.
  • Meng de geroosterde kokosnoot, erythritol poedersuiker, vanille-exract, kokosroom en kokosolie met een vork of spatel. Als het mengsel te plakkerig is, plaats het dan 10 tot 15 minuten in de koelkast voordat je de repen vormt.
  • Maak met je handen ongeveer 12 repen en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Zet 30 tot 60 minuten in de koelkast.
  • Smelt ondertussen de donkere chocolade au bain-marie. Voeg de kokosolie toe, laat smeten en meng met de chocolade. Zet opzij om af te koelen voordat je het gebruikt om de kokosrepen te bedekken.
  • Gebruik satéprikkers om in het midden van de kokosrepen te prikken zodat je de kokosrepen goed in de gesmolten chocolade kunt dippen. Leg opnieuw op een bakplaat met bakpapier. Sprenkel de resterende chocolade erover.
  • Zet nog 30 tot 60 minuten in de koelkast. Haal ze 5 tot 10 minuten voor serveren uit de koelkast.
  • Bewaar tot een week in de koelkast of tot 6 maanden in de vriezer.

Nutrition

Calorieën: 262kcal | Koolhydraten: 6g | Eiwitten: 2g | Vet: 27g | Verzadigd vet: 24g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 1g | Zout: 8mg | Kalium: 167mg | Vezels: 3g | Suiker: 1g | Vitamine C: 1mg | Calcium: 7mg | Ijzer: 1mg