Koolhydraatarme Kapsalon met Kipshoarma (Gezond & Lekker Recept)
Wil je graag een koolhydraatarme kapsalon maken? In dit recept leer je precies hoe je van deze ongezonde maaltijd een gezonde variant maakt.
Gang Avondeten, Diner
Keuken Nederlands
Trefwoord Kapsalon, Koolhydraatarme kapsalon
Voorbereidingstijd 15minuten
Bereidingstijd 45minuten
Totale tijd 1uur
Porties 3personen
calorieën 273kcal
Auteur Marloes Schuurman
Ingrediënten
150grampastinaakgeschild en gesneden in frietjes
400gramkipshoarma
50gramgeraspte kaas
0.5komkommerin blokjes gesneden
2tomatenin blokjes gesneden
100gramijsbergsla
1.5eetlepelolijfolie
0.5theelepelpaprikapoeder
Snufjecayennepeper
Zout en pepernaar smaak
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).
Verdeel de pastinaak frietjes over een bakplaat bekleed met bakpapier. Meng de olijfolie met de paprikapoeder, cayennepeper, zout en peper. Besprenkel de frietjes met het olijfoliemengsel en meng goed. Bak de frietjes 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Bak ondertussen de shoarma gaar in een grote koekenpan. Haal de shoarma na het bakken uit de pan en doe dit in een kleine ovenschaal. Haal dan ook de frietjes uit de oven en verdeel dit over de shoarma in de ovenschotel.
Strooi de kaas over het vlees en de frietjes en bak dit 10 tot 15 minuten in de oven op 180 graden.
Verdeel ondertussen de ijsbergsla, tomaat en komkommer over drie borden.
Verdeel het vlees en de frietjes zodra dit klaar is over de borden. Serveer de kapsalon met suikervrije knoflooksaus, sambal of mayonaise.