Ga terug
+ servings
Koolhydraatarme Gemengde Notenpasta (Gezond Recept Zonder Suiker)
Afdrukken

Koolhydraatarme Gemengde Notenpasta Zonder Suiker (Gezond Recept)

Heb je zin in een notenpasta voor op brood of als dip? Dit recept bestaat uit een suikervrije notenpasta van macadamia en cashewnoten.
Gang lunch, Snack, Tussendoortje
Keuken Amerikaans
Trefwoord Koolhydraatarme Notenpasta, Suikervrije notenpasta
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 15 porties
calorieën 138kcal
Auteur Marloes Schuurman

Equipment

  • Keukenmachine of krachtige blender

Ingrediënten

  • 225 gram macadamianoten Ongebrand en ongezouten
  • 75 gram cashewnoten Ongebrand en ongezouten
  • 2 eetlepels kokosolie op kamertemperatuur
  • 1/2 theelepel vanillepasta, vanille-extract of de zaden van 2 vanillebonen
  • 2 eetlepels koolzaadolie of extra kokosolie
  • 1/2 theelepel zout

Instructies

  • Doe de macadamianoten, cashewnoten, kokosolie en vanillepasta in de keukenmachine. (Je kunt ook een sterke blender gebruiken).
  • Meng de noten gedurende 5 minuten, stop tussendoor om de zijkanten één of twee keer naar beneden te schrapen, tot de notenboter glad en romig is.
  • Voeg vervolgens de koolzaadolie of kokosolie en het zout toe. Meng tot een glad mengsel.
  • Verwijder het mes en doe de notenboter in een glazen pot om te bewaren.
  • Laat minstens 24 uur rusten voordat je het eet. Hierdoor kunnen de smaken en textuur zich volledig ontwikkelen. Bewaar op een koele, donkere en droge plaats. Ik geef persoonlijk de voorkeur aan de koelkast, omdat deze dan tot een paar maanden houdbaar is.

Nutrition

Calorieën: 138kcal | Koolhydraten: 4g | Eiwitten: 2g | Vet: 14g | Verzadigd vet: 2g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 10g | Trans Fat: 1g | Zout: 14mg | Kalium: 88mg | Vezels: 1g | Suiker: 1g | Vitamine C: 1mg | Calcium: 15mg | Ijzer: 1mg