1/2theelepelvanillepasta, vanille-extract of de zaden van 2 vanillebonen
2eetlepelskoolzaadolie of extra kokosolie
1/2theelepelzout
Instructies
Doe de macadamianoten, cashewnoten, kokosolie en vanillepasta in de keukenmachine. (Je kunt ook een sterke blender gebruiken).
Meng de noten gedurende 5 minuten, stop tussendoor om de zijkanten één of twee keer naar beneden te schrapen, tot de notenboter glad en romig is.
Voeg vervolgens de koolzaadolie of kokosolie en het zout toe. Meng tot een glad mengsel.
Verwijder het mes en doe de notenboter in een glazen pot om te bewaren.
Laat minstens 24 uur rusten voordat je het eet. Hierdoor kunnen de smaken en textuur zich volledig ontwikkelen. Bewaar op een koele, donkere en droge plaats. Ik geef persoonlijk de voorkeur aan de koelkast, omdat deze dan tot een paar maanden houdbaar is.