90grambospaddenstoelenschoongemaakt en in plakjes gesneden
6verse takjes tijmgeplukt
1uigesnipperd
1teenknoflookfijngehakt
120mldroge witte wijn
2theelepelsJohannesbroodpitmeel
2eetlepelsroomboterop kamertemperatuur
400mlkokosroom
Snufjenootmuskaat
Instructies
Bestrooi de kip met peper en zout. Doe 2 theelepels olijfolie in een wokpan op middelhoog vuur. Zodra de olie warm is, voeg je de stukjes kip toe. Bak rondom bruin gedurende ongeveer 5 minuten. Haal de kip uit de pan en leg apart op een bord.
Voeg de resterende theelepels olie aan de pan toe. Doe de champignons, tijm en uien in de pan en bak 5 tot 8 minuten tot de uien zacht zijn. Voeg de knoflook toe en bak nog 30 seconden mee.
Schuif champignons en uien naar de zijkant van de pan. Voeg de wijn aan de hete pan toe. Schraap met een spatel eventuele stukjes van de bodem. Laat minimaal de helft van het vocht verdampen. Meng de resterende wijn in de pan met de champignons en uien.
Meng in een apart kommetje het johannesbroodpitmeel met de zachte boter.
Voeg de kokosmelk, Johannesbroodpitmeel/botermengsel en het nootmuskaat aan de wokpan toe. Roer in de pan tot het botermengsel is opgenomen. Doe de kip terug in de pan. Voeg naar smaak nog wat zout en peper toe. Laat het nog ongeveer 3 tot 5 minuten koken, tot het is ingedikt tot de gewenste consistentie.
Notities
Dit gerecht kun je serveren met bloemkoolrijst, koolhydraatarme aardappelpuree of een aardappelvervanger zoals knolselderij.