Ga terug
+ servings
Koolhydraatarme Ragout met Kip & Champignons (Gezond Recept)
Afdrukken

Koolhydraatarme Ragout met Kip & Champignons (Gezond Recept)

Ben je op zoek naar een koolhydraatarme ragout? In dit recept lees je hoe je een ragout maakt zonder bloem, maar met kip en champignons.
Gang Avondeten, Diner
Keuken Frans
Trefwoord Koolhydraatarme ragout, Ragout
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 6 porties
calorieën 264kcal
Auteur Marloes Schuurman

Ingrediënten

  • 500 gram (ongeveer 2 kipfilets) kipfilet in blokjes gesneden
  • 4 theelepels olijfolie
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/4 theelepel zwarte peper
  • 90 gram bospaddenstoelen schoongemaakt en in plakjes gesneden
  • 6 verse takjes tijm geplukt
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 120 ml droge witte wijn
  • 2 theelepels Johannesbroodpitmeel
  • 2 eetlepels roomboter op kamertemperatuur
  • 400 ml kokosroom
  • Snufje nootmuskaat

Instructies

  • Bestrooi de kip met peper en zout. Doe 2 theelepels olijfolie in een wokpan op middelhoog vuur. Zodra de olie warm is, voeg je de stukjes kip toe. Bak rondom bruin gedurende ongeveer 5 minuten. Haal de kip uit de pan en leg apart op een bord.
  • Voeg de resterende theelepels olie aan de pan toe. Doe de champignons, tijm en uien in de pan en bak 5 tot 8 minuten tot de uien zacht zijn. Voeg de knoflook toe en bak nog 30 seconden mee.
  • Schuif champignons en uien naar de zijkant van de pan. Voeg de wijn aan de hete pan toe. Schraap met een spatel eventuele stukjes van de bodem. Laat minimaal de helft van het vocht verdampen. Meng de resterende wijn in de pan met de champignons en uien.
  • Meng in een apart kommetje het johannesbroodpitmeel met de zachte boter.
  • Voeg de kokosmelk, Johannesbroodpitmeel/botermengsel en het nootmuskaat aan de wokpan toe. Roer in de pan tot het botermengsel is ​​opgenomen. Doe de kip terug in de pan. Voeg naar smaak nog wat zout en peper toe. Laat het nog ongeveer 3 tot 5 minuten koken, tot het is ingedikt tot de gewenste consistentie.

Notities

Dit gerecht kun je serveren met bloemkoolrijst, koolhydraatarme aardappelpuree of een aardappelvervanger zoals knolselderij.

Nutrition

Calorieën: 264kcal | Koolhydraten: 5g | Eiwitten: 20g | Vet: 17g | Verzadigd vet: 13g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 2g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 54mg | Zout: 126mg | Kalium: 551mg | Vezels: 1g | Suiker: 1g | Vitamine A: 81IU | Vitamine C: 5mg | Calcium: 27mg | Ijzer: 3mg