Koolhydraatarme Foe Yong Hai (Vegetarisch & Makkelijk Recept)
Hou je van Chinese recepten? In dit recept leer je hoe je zelf een gezonde koolhydraatarme Foe yong hai zonder suiker maakt.
Gang Avondeten, Diner
Keuken Chinees
Trefwoord foe yong hai, Koolhydraatarme foe yong hai
Voorbereidingstijd 5minuten
Bereidingstijd 40minuten
Totale tijd 45minuten
Porties 4
calorieën 397kcal
Auteur Marloes Schuurman
Ingrediënten
Ingrediënten kruidenolie
100mlkoolzaadolie
4teentjesknoflookfijngehakt
1groterode uifijngesneden
Foe Yong Hai saus
200mlpassata (gezeefde tomaten)
200mlwater
50gramerythritolpoeder
4eetelepelswitte azijn
3eetlepelskruidenolie (die je hierboven gemaakt hebt)
2eetlepelsverse gembergeraspt
2theelepelsJohannesbroodpitmeel of xanthaangom
Snufjezout
Snufjepeper
Ingrediënten omelet
6champignonsin plekjes gesneden
1/2preiin ringen gesneden
1rode paprikain reepjes gesneden
Snufje zout
Snufje peper
de overgebleven kruidenolie
8eieren
Instructies
Verwarm de koolzaadolie in een koekenpan en bak hierin op laag tot middelhoog vuur de knoflook met de rode ui, tot alles enigszins karameliseert. De smaken moeten goed in de olie trekken. Dit duurt een tien minuten. Zet de kruidenolie daarna opzij in kommetje.
Voor de saus: Doe 3 eetlepels van de kruidenolie, de passata en het water bij elkaar in een pan. Meng goed en breng zachtjes aan de kook.
Voeg de erythritolpoeder, gember, azijn, peper en het zout toe en meng goed door elkaar. Laat even doorkoken tot de erythritolpoeder goed is opgelost.
Meng het Johannesbroodpitmeel met het mengsel tot een papje ontstaat. Mocht de saus te dik worden dan kun je extra water toevoegen. Mocht de saus te dun zijn dan kun je hem extra in laten koken.
Voor de omelet: Klop de eieren los in een grote kom en voeg de paprika, prei, champignons en een snufje zout en peper toe en meng goed door elkaar.
Verhit de rest van de kruidenolie in een grote wok op middelhoog vuur en voeg het eimengsel toe. Bak de omelet gaar. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Roer af en toe met de spatel door het ei zodat er grove stukken ontstaan.
Serveer de omelet met de koolhydraatarme Foe Yong Hai saus.