Ga terug
+ servings
Koolhydraatarme Foe Yong Hai (Vegetarisch & Makkelijk Recept)
Afdrukken

Koolhydraatarme Foe Yong Hai (Vegetarisch & Makkelijk Recept)

Hou je van Chinese recepten? In dit recept leer je hoe je zelf een gezonde koolhydraatarme Foe yong hai zonder suiker maakt.
Gang Avondeten, Diner
Keuken Chinees
Trefwoord foe yong hai, Koolhydraatarme foe yong hai
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 4
calorieën 397kcal
Auteur Marloes Schuurman

Ingrediënten

Ingrediënten kruidenolie

  • 100 ml koolzaadolie
  • 4 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 grote rode ui fijngesneden

Foe Yong Hai saus

  • 200 ml passata (gezeefde tomaten)
  • 200 ml water
  • 50 gram erythritolpoeder
  • 4 eetelepels witte azijn
  • 3 eetlepels kruidenolie (die je hierboven gemaakt hebt)
  • 2 eetlepels verse gember geraspt
  • 2 theelepels Johannesbroodpitmeel of xanthaangom
  • Snufje zout
  • Snufje peper

Ingrediënten omelet

  • 6 champignons in plekjes gesneden
  • 1/2 prei in ringen gesneden
  • 1 rode paprika in reepjes gesneden
  • Snufje zout
  • Snufje peper
  • de overgebleven kruidenolie
  • 8 eieren

Instructies

  • Verwarm de koolzaadolie in een koekenpan en bak hierin op laag tot middelhoog vuur de knoflook met de rode ui, tot alles enigszins karameliseert. De smaken moeten goed in de olie trekken. Dit duurt een tien minuten. Zet de kruidenolie daarna opzij in kommetje.
  • Voor de saus: Doe 3 eetlepels van de kruidenolie, de passata en het water bij elkaar in een pan. Meng goed en breng zachtjes aan de kook.
  • Voeg de erythritolpoeder, gember, azijn, peper en het zout toe en meng goed door elkaar. Laat even doorkoken tot de erythritolpoeder goed is opgelost.
  • Meng het Johannesbroodpitmeel met het mengsel tot een papje ontstaat. Mocht de saus te dik worden dan kun je extra water toevoegen. Mocht de saus te dun zijn dan kun je hem extra in laten koken.
  • Voor de omelet: Klop de eieren los in een grote kom en voeg de paprika, prei, champignons en een snufje zout en peper toe en meng goed door elkaar.
  • Verhit de rest van de kruidenolie in een grote wok op middelhoog vuur en voeg het eimengsel toe. Bak de omelet gaar. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Roer af en toe met de spatel door het ei zodat er grove stukken ontstaan.
  • Serveer de omelet met de koolhydraatarme Foe Yong Hai saus.

Nutrition

Calorieën: 397kcal | Koolhydraten: 11g | Eiwitten: 13g | Vet: 34g | Verzadigd vet: 5g | Meervoudig onverzadigd vet: 9g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 20g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 327mg | Zout: 147mg | Kalium: 526mg | Vezels: 2g | Suiker: 5g | Vitamine A: 1847IU | Vitamine C: 46mg | Calcium: 71mg | Ijzer: 3mg