500grambruine bonen uit blikomgespoeld en uitgelekt
2chorizo worstjesin plakken gesneden
20gramroomboter
250mlrunderfond of bouillon
2 theelepelsgemalen komijn
1eetlepelchilipoeder
1,5 - 2theelepels zout
400mltomatenblokjes uit blik
2eetlepelstomatenpuree
1uigesnipperd
3teentjesknoflookfijngehakt
50gramjalapeño plakjes uit potals garnering
10gramvers gehakte korianderals garnering
Instructies
Verwarm de roomboter in een braadpan op middelhoog vuur. Voeg de chorizo-plakken aan de pan toe en bak in 5 minuten goudbruin.
Voeg de ui en knoflook aan de pan toe en bak gedurende 5 minuten. Blijf tussendoor goed roeren.
Doe de droge kruiden: de komijn, chilipoeder en het zout in de pan en meng goed. Bak dit vervolgens 5 minuten mee. Meng daarna de tomatenpuree door het mengsel en bak nog eens 5 minuten.
Meng als laatst de tomaten uit blik, fond en bruine bonen door het gerecht. Doe de deksel op de pan en laat 30 minuten pruttelen. Wil je minder vocht in het gerecht? Dan kun je het gerecht langer laten pruttelen.
Notities
Je kunt deze koolhydraatarme bonenschotel heerlijk eten met bloemkoolrijst of een bloemkoolpuree.